LA CRISI CATALANA

Els clubs catalans reaccionen contra l'empresonament de Junqueras i els exconsellers

Diverses institucions esportives han emès comunicats en què rebutgen la decisió de la jutge Lamela

zentauroepp40702547 171027110414

zentauroepp40702547 171027110414

2
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

La decisió de la jutge Carmen Lamela de dictar presó incondicional per a l'exvicepresident Oriol Junqueras i els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Josep Rull, Carles Mundó Dolors Bassa ha suscitat la reacció de diversos clubs catalans.

Moltes institucions esportives han volgut mostrar el seu rebuig als empresonaments dels polítics i han demanat llibertat i diàleg. Un exemple és el Club Esportiu Europa, equip de Tercera Divisió que ha expressat la "condemna de forma categòrica a l'empresonament del legítim Govern de Catalunya sorgit del mandat popular a les urnes el 27 de setembre del 2015". El club barceloní ha afegit que creu que aquest "conflicte s'ha de resoldre en el marc estrictament polític i fugir dels escenaris judicials".

En la mateixa línia, l'equip de bàsquet femení Spar Citylift UniGirona ha lamentat els empresonaments dels polítics catalans i ha expressat que "actuacions com aquestes en contra de la llibertat d'expressió i la democràcia no contribueixen a crear el diàleg i el respecte que sempre hem defensat com a institució".

Notícies relacionades

El CN Terrassa de waterpolo ha volgut mostrar el seu suport a les institucions catalanes i ha demanat que "la política utilitzi el diàleg i l'acord, i no l'ús de la força, la fiscalia, els tribunals i les presons per resoldre una qüestió política".

Però no només els clubs han reaccionat davant la decisió de la jutge Lamela, sinó que altres institucions, com la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Plataforma pro Seleccions Catalanes, també s'han expressat a través de dos comunicats. Els dos col·lectius han reclamat llibertat per als presos i diàleg. "Davant d'aquest terrible abús, la Plataforma pro Seleccions Esportives Catalanes aixeca la veu ben fort i ben alt per condemnar la repressió política i judicial de l'estat espanyol contra Catalunya", han argumentat des de l'organització en favor de les seleccions catalanes.