EL PARTIT DE LA CORUNYA

El Girona arrenca els 3 punts a Riazor (1-2)

Un gol de Portu dona a l'equip català la seva primera victòria fora de casa a Primera Divisió

jcarmengol40253393 girona  23 09 2017  deportes   portu remata de chilena ante 171023193402

jcarmengol40253393 girona 23 09 2017 deportes portu remata de chilena ante 171023193402

2
Jordi Danés

El Girona no va desaprofitar les ensopegades dels tres equips que el perseguien (Màlaga, Alabès i Las Palmas) i va rubricar amb el seu primer triomf a domicili a Primera Divisió la jornada perfecta. Van ser tres puntassos que permetran al quadro de Pablo Machín rebre diumenge que ve el Reial Madrid a Montilivi amb la moral pels núvols i amb la tranquil·litat de saber que, passi el que passi, els blanc-i-vermells seguiran sense caure en zona de descens. A Riazor, el Girona va trobar l’efectivitat que li va faltar en altres partits. I aquesta vegada va saber gestionar l’1-2 materialitzat per Portu a 19 minuts del final.

Va ser un partit de perfil més defensiu que ofensiu, amb dos equips que van prioritzar salvaguardar la seva àrea abans que intentar percudir en la del rival. Per al Girona, rearmar-se defensivament era gairebé una obligació després que els quatre gols marcats en els dos últims partits tan sols servissin per sumar un punt. Els de Machín es van trobar amb el marcador a favor gairebé sense voler. Hi va tenir molt a veure Gil Manzano, que va observar que Albentosa agafava Kayode dins de l’àrea i va castigar l’acció com un penal més que dubtós. Aday no va perdonar en l’execució (m. 25).

APLICACIÓ DEFENSIVA

Amb el 0-1, el Girona va fer pinya, però també va cedir metres. I va patir. I va aparèixer l’assistent per invalidar, amb la bandera a la mà, un gol a Celso Borges (m. 37) i un altre a Fede Valverde (m. 40), tots dos per fora de joc. El Girona va agrair el descans, però no va tenir una bona posada en escena en la represa. Gil Manzano no va dubtar a sancionar un lleu contacte de Ramalho amb Lucas Pérez amb un altre penal més que rigorós, que el davanter del Deportivo va transformar en l’empat (m. 51).

No pintava bé el partit amb l’1-1, però el Girona va saber contenir l’excitació local amb aplicació defensiva. I va tenir la inspiració de convertir en l’1-2 una acció aïllada amb Maffeo, Kayode i Portu de protagonistes, culminada per aquest últim amb un gol que va fer emmudir Riazor.

Quedaven 18 minuts, que al final van ser 22 amb l’afegit. El Girona els va gestionar de meravella i fins i tot va tenir accions al contraatac per sentenciar. Douglas Luiz, dues vegades, Maffeo i Mojica no van estar encertats en la rematada final. I en el minut 95 el Girona va concedir una falta a la frontal que Lucas Pérez va estavellar a la barrera.

El Girona es va apuntar, doncs, la seva primera victòria fora de casa a Primera Divisió, després de sumar dos empats i una derrota en els partits anteriors. El Deportivo, per la seva part, es va quedar lluny d’encadenar la seva tercera victòria consecutiva a casa, cosa que l’equip gallec no aconsegueix des de fa set anys, amb Lotina a la banqueta. Una victòria que dona aire a l’equip de Machín.

La fitxa

<strong>Deportivo: </strong>Francis (4); Juanfran (5), Albentosa (5), Sidnei (5), Luisinho (5); Guilherme (5), Celso Borges (5); Fede Cartabia (5) (Bakkali 76’) (5), Emre Çolak (5) (Andone 72’) (5), Fede Valverde (5) (Adrián 64’) (6); i Lucas Pérez (5).