PREMI A LA TEMPORADA

Cristiano, el millor del món per a la FIFA

El davanter del Madrid encadena el seu segon trofeu consecutiu després de superar Messi i Neymar

marcosl40657550 nominee for the best fifa football player  barcelona and arg171023204725

marcosl40657550 nominee for the best fifa football player barcelona and arg171023204725 / BEN STANSALL

3
Es llegeix en minuts

Cristiano Ronaldo és el millor jugador del món, segons la FIFA. El davanter del Madrid ha recollit a Londres el segon guardó consecutiu de 'The Best', el nou premi que va instaurar la FIFA després d'escindir-se de la coorganització de la Pilota d'Or amb la revista francesa 'France Football'. Cristiano ha superat Messi (Barça), que ha acabat segon, i Neymar (Paris SG), tercer. "Estic molt, molt, molt orgullós. Són moltes, moltes, moltes hores de treball i dedicació. El talent sense treball no és res", ha proclamat l'estrella del Madrid, que ha rebut el trofeu de mans de Gianni Infantino, el president de la FIFA, després que l'anunciessin Maradona i Ronaldo.

"El talent sense treball no és res. És un plaer ser aquí amb Leo i Neymar" (Cristiano)

"Vull agrair als meus companys, al meu equip, al Madrid, als meus companys de la selecció. Va ser un any extraordinari. 11 anys que soc aquí, treball dur, talent, dedicació.... 11 anys que soc aquí. Aquest trofeu és per a tota la meva família", ha comentat Cristiano. "D'aquí un mes seré pare un altre cop. Soc molt feliç, molt feliç", ha afegit el davanter blanc. "És un plaer estar aquí amb Leo i Neymar", ha dit després. "Estic a Anglaterra per primera vegada i he tornat a guanyar de forma consecutiva, és un gran plaer per a mi. Crec que ja ho he dit tot. Estic molt content, nois". En aquesta ocasió no hi va haver crit.

Maertens, la millora jugadora del món

Lieke Martens, la jugadora del Barça, va ser elegida la millor del món. No va poder anar a la gala londinenca, però va rebre el trofeu de mans de Marco Van Basten en la concentració de la selecció holandesa. "Mama i papa, aquest també és el vostre premi", ha dit la futbolista holandesa que ha fitxat aquest estiu pel club blaugrana.

Dues edicions de 'The Best', dos trofeus per a Cristiano, que va guiar el Madrid a la conquista del doblet: Lliga i Champions. Però on va fonamentar el seu triomf el davanter portuguès va ser en el tram final de la Lliga de Campions quan va marcar 10 gols entre quarts (en va fer cinc al Bayern), semifinal (tres a l'Atlètic) i la final davant el Juventus (dos) a Cardiff.

Antonella i Messi, a Londres

D'aquesta manera, Cristiano prolonga la seva estada en el primer lloc del podi en els dos últims anys. Va guanyar la seva tercera Pilota d'Or (2015), després va rebre el premi a millor jugador de la UEFA (2016), va conquistar la seva quarta Pilota d'Or (2016), va rebre el seu primer 'The Best' (gener del 2017) i ara ha rebut el segon (octubre del 2017).

Zidane, el millor entrenador

La FIFA també va anunciar l'elecció de Zinedine Zidane com a millor entrenador del món, davant Antonio Conte (Chelsea) i Massimiliano Allegri (Juventus). "Rebre aquest trofeu és una cosa de bojos, és un honor recollir aquest premi, mai hauria pensat que rebria una cosa tan bonica. Antonio i Massimiliano, això també és una mica vostre", va dir Zidane en italià als seus col·legues de la banqueta. Després, en castellà, va ser molt més explícit: "Gràcies als jugadors, al Madrid... i a la meva dona:  'T'estimo molt, sempre hi ets".

Buffon s'emociona al rebre el trofeu de millor porter.

Buffon, el millor porter

Primer es va concedir el premi de millor gol a Olivier Giroud, el davanter de l'Arsenal, que va firmar una diana espectacular d'escorpí a la Premier. Després, Zidane va rebre el seu guardó i després li va tocar el torn a Gianluigi Buffon com a millor porter de l'any. "El meu anglès és molt dolent, però és un gran honor rebre aquest premi a la meva edat", va dir el porter del Juventus.

Notícies relacionades

El Celtic va recollir el premi a la millor afició de l'any, mentre que Sarina Wiegman, la seleccionadora holandesa que va guiar el seu país al recent campionat d'Europa femení, va ser elegida la millor tècnica.

Messi i Iniesta, en l'11 ideal

Després, es va fer públic l'onze ideal de la temporada 2016-17 format per Buffon a la porteria, escortat per una defensa integrada per Alves, Ramos, Bonucci i Marcelo i quedant el centre del camp per a Kroos, Modric i Iniesta, el capità blaugrana. A dalt, un trident utòpic de reunir en qualsevol equip: Messi, Cristiano i Neymar.