EL MUNDIAL DE RÚSSIA 2018

Illarra decideix en el centenari de Busquets (0-1)

El migcentre de la Real desencalla 'La Roja' a Jerusalem amb un gran xut amb la dreta

undefined40478957 soccer football   2018 world cup qualifications   europe   i171009215959

undefined40478957 soccer football 2018 world cup qualifications europe i171009215959 / RONEN ZVULUN

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE

Illarra i Ramos tallen el pas en falta a Kabha / AMMAR AWAD (REUTERS)

El partit del centenari d’internacionalitats de Busquets el va decidir Illarramendi, el seu company en el doble pivot contra Israel. Quan faltava un quart d’hora per al final, el migcentre de la Reial Societat va desencallar amb una gardela un partit  en què la selecció israeliana no va donar cap facilitat perquè l’espanyola pogués exhibir les seves millors virtuts amb la pilota.

És clar que, a l’espera que una carambola la col·loqui entre les set primeres del rànquing FIFA per ser cap de sèrie en el sorteig de l’1 de desembre, 'La Roja' va voler sumar el seu novè triomf en els deu partits de la fase de classificació amb una alineació completament nova. Només Ramos va seguir en la formació titular respecte a la que va començar divendres davant Albània, a Alacant. Lopetegui, a més a més, va decidir col·locar Illarra al costat de Busquets per dibuixar sobre el camp un 4-2-3-1 que havia de servir sense gaires problemes per superar una voluntariosa Israel, que tampoc va tenir cap inconvenient a replegar-se al màxim per intentar sorprendre en alguna sortida ràpida al contraatac.

No va tenir l’equip espanyol la frescor i la fluïdesa de l’altre dia de mig camp en endavant ni els laterals la profunditat d’Odriozola Alba, i per això se li va ennuvolar la vista en atac, tot i els intents d’Asensio, el més actiu i dinàmic en principi dels espanyols. Així que va haver de ser Ramos el primer que posés a prova de veritat Harush amb un gran xut amb la dreta en paràbola que va acabar en córner.

Ocasió de Pedro

Notícies relacionades

Israel no va deixar d’amenaçar a la contra i també amb un bon xut de Natkho fora per poc, però va ser Pedro qui va tenir l’ocasió també en un contraatac. No va encertar el canari a superar el porter en el mà a mà després de rebre del debutant Viera. Tot i això, l’última abans del descans va ser per a Hemed, que no va arribar per poc a rematar a dos metres de la línia de gol una passada d’Atar.

Tibi empeny Pedro / AMMAR AWAD (REUTERS)

L’entrada d’Aspas per Ramos i la d’Isco per Aduriz va revitalitzar una mica l’atac espanyol, encara que va seguir faltant claredat en l’última passada. L’únic cop en que n’hi va haver, va desaparèixer en la rematada. Va ser el cas d’Aduriz, a passada d’Asensio a mitja segona part. Al final, la llauna la va obrir Illarra a l’empalmar amb un imparable xut amb la dreta un rebuig defensiu israelià després d’un córner.

La fitxa

<strong>Israel</strong>: Harush (7), Keltjens (6), Ben Haim (5), Tibi (6), Davidzada (6), Kabha (6), Cohen (6), Natkho (6), Melkisson (5), Hemed (5), Atar (6).<br/> Canvis: Ben Chaim (5) per Melkisson; Bitton (5) per Kabha (m. 67); Benayoun (6) per Natkho (m. 74).<br/> Tècnic: Elisha Levy (6).