EL RETORN D'UN MÍTIC ENTRENADOR

El Bayern torna al passat

El gegant alemany intenta aplacar la seva crisi amb el retorn de Heynckes, que va conquistar el triplet el 2013

rpaniagua22620326 l r  bayern munich ceo karl heinz rummenigge  bayern munich 171007194105

rpaniagua22620326 l r bayern munich ceo karl heinz rummenigge bayern munich 171007194105 / CHRISTOF STACHE

2
Es llegeix en minuts

En una Bundesliga amb nanos com Julian Nagelsmann (30 anys, Hoffenheim), Domenico Tedesco (32, Schalke) i Hannes Wolf (36, Stuttgart) feia un falta una dosi de veterania i saviesa. Ningú millor que el gran Jupp Heynckes per aportar-n’hi. El tècnic, de 72 anys, serà presentat demà com a nou preparador del Bayern, que dirigirà per quarta vegada en la seva maratoniana carrera. En plena crisi el club bavarès ha tornat al passat.

L’avi Jupp estava disfrutant de la jubilació a la casa de camp que té al baix Rin, entre Mönchengladbach i la frontera holandesa, quan el seu amic Uli Hoeness, el president del Bayern, s’hi va posar en contacte.

Estimat per tothom

La directiva no es posava d’acord per triar el successor d’Ancelotti. Hoeness volia Nagelsmann i Rummenigge apostava per Tuchel, expreparador del Dortmund. Heynckes era l’home de consens, un paio estimat per tothom, començant pel volcànic vestidor.

"Tinc 72 anys però estic bé de salut. És un acte d'amistat. No hauria tornat a cap altre club del món, però per mi el Bayern és un assumpte de cor" (Heynckes)

Per l’agenda del Bayern també van passar noms com Van Gaal i Luis Enrique fins que Heynckes finalment va acceptar la proposta de dirigir l’equip fins al juny. «Tinc 72 anys però estic bé de salut. És un acte d’amistat. No hauria tornat a cap altre club del món, però per mi el Bayern és un assumpte de cor», va assegurar el tercer màxim golejador de la història de la Bundesliga (220 gols), només darrere de Gerd Müller (365) i Klaus Fischer (268 gols).  

El vell Jupp, de 72 anys, serà el tècnic més veterà d'Europa, davant de Hodgson (70, Crystal Palace), Wenger (67, Arsenal) i Delneri (67, Udinese) 

Com a jugador també va formar part de la selecció alemanya campiona d’Europa (1972) i del món (1974). A les banquetes ha dirigit nou clubs diferents, entre ells l’Athletic, el Tenerife i el Madrid, amb què va guanyar la Champions el 1998. 

Al Bayern va viure la seva temporada de glòria el curs 2012-13 quan va conquistar el triplet i va cedir el testimoni a Guardiola. El Pep va mantenir l’hegemonia a Alemanya però no va passar de les semifinals europees. Amb Ancelotti tot es va complicar. Les estrelles es van posar en contra de l’italià.

Robben va arribar a afirmar que el seu fill Luka, de 9 anys, s’entrenava més que ells. La golejada encaixada contra el PSG (3-0) va precipitar l’adeu de Carletto, cosa que va celebrar el nucli dur del vestidor, format per l’holandès, Ribéry, Hummels, Boateng i Müller

Neuer, baixa fins al març

Amb Heynckes tornarà la calma, encara que ahir va patir el primer cop, ja que el retorn de Neuer, lesionat al peu esquerre, podria endarrerir-se fins al març. «Tinc bones sensacions. Crec que tot pot funcionar bé de seguida», va dir el tècnic, que es va mantenir ferm en el seu suport a Hoeness en moments difícils. El president va passar 21 mesos a la presó per frau fiscal.  

Notícies relacionades

El vell Jupp serà ara el tècnic més veterà d’Europa, davant de Hodgson (70 anys, Crystal Palace), Arsène Wenger (67, Arsenal), Luigi Delneri (67, Udinese) i Claudio Ranieri (65, Nantes).

Gianni de Biasi (61), el nou míster de l’Alabès, lidera la llista de la Lliga. Velles glòries com Alex Ferguson i el desaparegut Luis Aragonés es van retirar just abans de complir els 72.