L'equip de Machín tomba el Màlaga de Michel amb un gol d'Alcalá (1-0)

rpaniagua39815935 gra438  girona  26 08 2017   el jugador del girona aday ben 170826213925

rpaniagua39815935 gra438 girona 26 08 2017 el jugador del girona aday ben 170826213925 / Robin Townsend

3
Jordi Danés / Girona

Patint, bombant pilotes, multiplicant-se en defensa en un descompte de quatre minuts que van semblar 15, però el Girona va acabar celebrant la primera victòria a Primera Divisió. Hauria pogut –hauria hagut de ser així– arribar fa vuit dies contra l'Atlètic, però l'equip de Machín no va saber conservar un 2-0 amb un home més en els últims minuts.

Però el triomf va arribar aquest dissabte, contra el Màlaga, en la segona jornada. N'hi va haver prou amb un gol de Pedro Alcalá, un gegant de gairebé dos metres que curiosament va millor amb els peus que amb el cap. No va ser un golàs perquè tan sols va haver de posar la bota dreta. Es va haver de treure l'escaire i el cartabó per veure si el central estava en fora de joc o no. Sigui com sigui, cap altra pilota va entrar a la porteria i la diana va valer tres puntassos.

Sense arribar al nivell estratosfèric del debut contra l'Atlètic, el Girona va protagonitzar uns 45 primers minuts d'alt voltatge, confirmant que el que va passar a l'estrena no va ser flor d'un dia. Davant un rival de la seva Lliga, els blanc-i-vermells van tornar a sortir amb una punta de gas superior a la del Màlaga, que va jugar la primera mitja hora tancat en la seva parcel·la.

Gol d'estratègia

Els de Michel van optar per madurar el partit, però es van veure obligats a esforçar-se de valent en defensa davant un equip que va voler la pilota i que quan va accelerar l'hi va fer passar molt malament. El Girona va trobar el premi del gol en una acció d'estratègia: Granell va servir una falta per a Portu, el remat del centrecampista el va rebutjar Roberto i Alcalá va aprofitar la pilota lliure a l'àrea per avançar-se a la defensa del Màlaga, molt passiva en aquesta acció, i marcar l'1-0.

El gol premiava el millor joc del Girona, amb un Granell en el comandament de les operacions fent circular la pilota d'un costat a l'altre. Els locals, que es van desplegar molt bé per les ales, van ser molt més perillosos per la dreta (Maffeo i Portu) que per l'esquerra. Va faltar poc per al 2-0, que va estar a les botes de Granell en un xut des de fora de l'àrea (m. 30) i de Portu, en una bona conducció (m. 31).

Defensar amb tot

A l'aguait durant mitja hora, el Màlaga va despertar al tram final del primer temps, però a penes va inquietar. Els andalusos, amb la pilota, van aconseguir tenir en els últims minuts el control del partit i evitar que el Girona els posés més en dificultats.

Després del descans, el joc es va equilibrar. Va tenir més la pilota que a la primera part el quadro andalús, però quan Granell, Aday i Borja García es van associar per la dreta, el Màlaga també ho va passar molt malament. No va ser una segona part ni la meitat vistosa que la primera, però el Girona va saber què fer en tot moment i quan va ser l'hora de defensar l'1-0 ho va fer amb el ganivet entre les dents.

Els "braus" de Machín

Machín es va mostrar «molt satisfet» amb la victòria però caut: «Quan pensem que som més del que som, el que farem serà donar facilitats al rival». No obstant, va admetre que sumar 4 de 6 punts en dues jornades és fantàstic. «Estic orgullós d'aquests braus que surten a competir i sempre ho fan molt bé. Fa vuit dies ja hauríem pogut guanyar l'Atlètic i aquesta vegada hem minimitzat el Màlaga i no per demèrit del rival».

Fitxa del partit

<strong>Girona: </strong>Iraizoz 6; Maffeo 6, Alcalá 8, Bernardo 7, Muniesa 7, Aday 7, Pons 7, Granell 8, Borja García 6, Portu 7, Stuani 6. <strong> Canvis: </strong>Douglas (5) per Portu (m. 72).  Kayode (5) per Stuani (m. 80).  Juanpe (s.q.) per Borja García (m. 85).