Bolt es lesiona en la seva última carrera

El millor atleta no pot finalitzar amb Jamaica el 4x100 guanyat per la Gran Bretanya

jcarmengol39666934 london  united kingdom   12 08 2017   jamaica s usain bolt f170812231826

jcarmengol39666934 london united kingdom 12 08 2017 jamaica s usain bolt f170812231826 / SRDJAN SUKI

3
Es llegeix en minuts
Gerardo Prieto / Londres

El pitjor dels desenllaços possible. Usain Bolt ni tan sols va acabar la seva última carrera. Va quedar estès a la pista, visiblement adolorit per una contractura muscular a la cuixa esquerra. El jamaicà va rebre el bastó darrere del quartet britànic i nord-americà. Quan a penes havia fet 30 metres de carrera va començar a coixejar, va parar, va tirar amb ràbia el testimoni a terra i es va estirar al tartan. Impossible seguir.

    Set dies després de la seva primera i última derrota en els 100 metres, Usain Bolt  tornava a l’Estadi Olímpic per ajudar Jamaica per última vegada en el relleu 4x100. El mite, la llegenda viva, el carismàtic, multimilionari i divertit Usain Bolt, amb el sobrenom de Llampec per la seva electritzant velocitat, es va haver de posar la granota de treball l’últim dia, a les 11 del matí, per a les semifinals. 

    L’equip jamaicà sembla acusar de sobte la marxa del seu atleta més gran. No està fi. El planter de velocistes de la petita illa caribenya és tan prolífic que, durant una dècada, ha sobrat talent per alinear quatre velocistes per a la semifinal sense haver de molestar el Cap, a qui despertaven de la migdiada per rematar a la final de la tarda. Recórrer a Bolt per assegurar el pas a la final ho diu tot. Sobretot si un altre puntal del relleu curt, Yohan Blake, està tocat i el reserven. La jugada va sortir malament. Blake va acabar la seva posta, però Bolt va ser el més perjudicat.

Notícies relacionades

IMBATUTS FINS AHIR  

L’adeu de Bolt ja pesa en l’atletisme jamaicà i el final d’una època i la seva consegüent decadència s’endevinen a l’horitzó. Jamaica estava imbatuda amb Bolt en l’última posta. Havia guanyat tots els relleus 4x100 que havia disputat en grans competicions, sis medalles d’or en total. Set si comptem la de Pequín 2008, però aquesta la van haver de tornar pel positiu per dopatge d’un dels rellevistes, Nesta Carter. Ahir a la nit van tornar a l’hotel amb les mans buides per primera i última vegada per a Bolt.     Els seus botxins en aquest maleït 4x100 van ser els britànics, excel·lents, i el sempre escridassat Justin Gatlin, amb el seu aspirant Christian Coleman,  Mike Rodgers i Bee Jay Lee completant el quartet nord-americà. Aquesta vegada no van ser els nord-americans els esgarriacries de l’última reggae-night del Llampec sobre la pista. No va fer falta.     Bolt no es va poder acomiadar ni tan sols amb una medalla. El seu caseller es queda amb els 14 metalls aconseguits en Mundials (11 ors, 2 plates i el bronze dels 100 metres de fa vuit dies), més els vuit ors olímpics: total 22 medalles.       Faster forever deixa una herència de rècords mundials (9.58 segons en 100 metres i 19.19 en el doble hectòmetre) per la qual lluitaran els seus successors fins a assolir els seus extraordinaris registres, tard o d’hora, encara que mai el mite. L’extravertida personalitat del jamaicà, un nen gran a vegades, ha delectat el públic com cap altre atleta. La seva personalitat ha captivat gairebé tothom, el rècord més difícil de superar, per immaterial.      FELIX SUPERA BOLT I OTTEY

Allyson Felix, en canvi, sí que va aconseguir la seva 15a medalla, aquesta vegada d’or, superant Bolt i Merlene Ottey, tots dos amb 14. El quartet nord-americà del 4x100, en què hi havia la gatuna Felix, va superar amb comoditat britàniques i jamaicanes en la jornada del melodramàtic adeu del Llampec de Trewlany.