29 febr 2020

Anar al contingut

Gatlin, escridassat una altra vegada al rebre l'or

El públic de Londres va aplaudir el derrotat Bolt i va recolzar tímidament Coleman

KIRILL KUDRYAVTSEV

Gatlin, escridassat una altra vegada al rebre l'or
Gatlin, escridassat una altra vegada al rebre l'or

/

El nord-americà Justin Gatlin, campió mundial de 100 metres, també va ser escridassat en la cerimònia d'entrega de medalles, un dia després de la seva sonada victòria sobre el plusmarquista mundial Usain Bolt, que s'acomiadava de la competició individual en la final de 100 metres.

Per una vegada, el medallista de bronze, Bolt, va ser qui va rebre el màxim suport del públic, aclamat de manera incondicional. El subcampió, Christian Coleman, també nord-americà, va rebre aplaudiments més tímids.

Quan va sonar el nom de Gatlin, dues vegades suspès per dopatge (en un total de cinc anys), les esbroncades a les grades van ser majoritàries, davant una part del públic que sí que el va aplaudir.

El mateix Bolt va felicitar dissabte públicament el nord-americà i va reconèixer que s'havia merescut la victòria.

El recel de Sebastian Coe

El president de la IAAF, Sebastian Coe, va ser un dels encarregats d'entregar les medalles en aquesta emblemàtica prova dels 100 metres. Coe havia reconegut hores abans, en una entrevista a la BBC, que la victòria de Gatlin sobre Bolt en la final de 100 no constituïa "l'escenari ideal", però va afegir que esperava que els xiulets no espatllessin la cerimònia d'entrega de medalles. "No hem d'oblidar que direm adeu a un atleta que ha fet tant per l'esport", va afegir, en referència a Bolt.

"Gatlin té dret de participar-hi. Dissabte no va ser la jornada millor per a mi, però devem una mica de respecte a l'atleta que va guanyar", va assegurar Coe, partidari de la suspensió per a tota la vida per als atletes reincidents en casos de dopatge.