QUEDEN EN LLIBERTAT

Villar i el seu fill paguen la fiança i surten de la presó

El president de la federació ha agraït el suport i ha donat les gràcies als presos amb qui ha conviscut

Res indica que el dirigent pugui presentar la dimissió després de 29 anys en el càrrec federatiu

Villar surt de la presó / OSCAR DEL POZO / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino / Madrid

Un dia després de saber-se l'acte del jutge Pedraz pel qual decretava fiança per a Ángel María Villar, el seu fill Gorka i Juan Padrón, el president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha abonat els 300.000 euros en metàl·lic que sol·licitava el magistrat per concedir-li la llibertat. Tant el dirigent com el seu fill, que en va pagar 150.000, han sortit de la presó de Soto del Real aquest dimarts a la tarda. També ha pagat Padrón, que tenia la mateixa fiança que el president. Res indica que Villar tingui pensat dimitir del càrrec, tot i que tampoc el pot exercir a l'estar suspès cautelarment.

Han passat 13 dies des que el jutge va enviar a la presó el president de la RFEF després d'acusar-lo de corrupció entre particulars, aixecament de béns i apropiació indeguda. L'han acompanyat el seu fill Gorka, el vicepresident Padrón i el secretari de la federació tenerifenca, Ramón Hernádez, que ha pagat una fiança de 100.000 euros per quedar en llibertat.

Sense risc de fuga

Ara, després que el jutge decretés aquestes fiances després de considerar que no hi ha risc de fuga, quan ja s'han practicat les pertinents diligències, Villar es veu lliure. La posada en llibertat s'ha fet esperar fins a ben entrada la tarda. Abans de pujar al cotxe, el president ha volgut agrair el suport que ha tingut durant tot aquest procés. «Gràcies a tots els que m'han recolzat en privat i públicament. També als presos del mòdul 1 per com m'han tractat. Espero que els vagi bé. Els desitjo molta sort en els seus litigis i espero veure'ls al carrer», ha afirmat l'encara president de la federació.

Suport de Larrea

Entre aquests agraïments hi ha el de l'actual president de la federació, Juan Luis Larrea, que ha mostrat la seva alegria al saber la fiança decretada pel jutge. «Villar no hauria d'haver entrat mai a la presó i em sembla magnífic que surti», va afirmar Larrea després de l'assemblea de dilluns passat en què es van aprovar els comptes de la RFEF. Després de la posada en llibertat de Villar i el seu fill, tots dos hauran de comparèixer setmanalment al jutjat més pròxim a casa seva, així com entregar el passaport i estar localitzables en un número de mòbil.

Notícies relacionades

A partir d'ara, Villar té la possibilitat de dimitir, cosa que gairebé ningú espera tret que hagi canviat d'opinió a la presó. No és president després de la suspensió cautelar que va acordar el Consell Superior d'Esports (CSD). El Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), que ja va obrir un expedient al president de la federació, no el pot inhabilitar fins que s'acabi el procés judicial obert.

Moció de censura

L'altra opció seria promoure una moció de censura, cosa per a la qual es necessita el suport d'un terç de l'assemblea, que segueix àmpliament dominada per Villar, que suma 29 anys al capdavant de la federació. L'altre requisit encara fa més complicada la posada en escena d'aquesta moció, ja que es necessita que passin sis mesos des de les últimes eleccions, que es van celebrar el 22 de maig passat.