ESCÀNDOL EN EL FUTBOL ESPANYOL

El TAD obre expedient a Villar

La decisió permet al Consello Superior d'Esports suspendre de forma cautelar el president de la Federació Espanyola de Futbol

La Lliga sol·licita la intervenció judicial de la federació i demana als clubs que no assisteixin a la junta directiva ni a l'assemblea federatives

undefined39350891 madrid 18 07 2017 el presidente de la real federaci n de fut170724120916

undefined39350891 madrid 18 07 2017 el presidente de la real federaci n de fut170724120916 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) va decidir ahir per unanimitat obrir expedient disciplinari a Ángel María Villar, que està a la presó des del 20 de juliol. Aquesta mesura permet al Consell Superior d’Esports (CSD) inhabilitar l’encara president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), cosa que portarà a terme en la seva reunió d’aquesta tarda. No farà falta que el TAD emeti un dictamen sobre l’expedient a Villar perquè el dirigent sigui suspès cautelarment.

Aquesta vegada no hi ha hagut fissures al TAD. Tot al contrari del que va passar després del recurs que va presentar Jorge Pérez, l’exsecretari general de la RFEF que va ser acomiadat per Villar i que va decidir presentar-se a les últimes eleccions. El recurs de Pérez per les irregularitats en el procés electoral va provocar que el president del TAD, Enrique Arnaldo, s’abstingués a l’hora d’adoptar un dictamen final.

Arnaldo va recordar que no es pot decidir una suspensió «sense que hi hagi un expedient previ». Va afegir que el TAD «ha pres la decisió d’obrir expedient després d’haver valorat la resolució del jutge». Després d’aquesta mesura del TAD, el CSD té via lliure per suspendre de forma cautelar el president, segons es recull a la Llei de l’Esport.

Mentrestant, la RFEF segueix amb la seva agenda en la qual es recull la celebració avui, dimarts, de la junta directiva, prèvia a l’assemblea que es portarà a terme demà i que estava prevista per al dia 20, tot i que finalment va ser suspesa. Dues cites, les d’ara, a les quals LaLiga pretén que no assisteixin els representants dels clubs. Amb aquest propòsit addueix que les dues reunions no compleixen les exigències dels estatuts de la federació.

CITATS A DECLARAR

«Tenint en compte la detenció i presó provisional del seu president, les noves convocatòries efectuades per la secretària general no compleixen els requisits estatutaris preceptius, ja que aquesta funció correspon en exclusivitat al president», es recull en una circular de la LaLiga. L’organisme que presideix Javier Tebas també sol·licita que s’intervingui judicialment la federació amb l’objectiu que es designi una o més persones per fer-se càrrec de la seva administració fins que es formi un nou organigrama. 

Notícies relacionades

Mentrestant, el procés contra la corrupció dintre de la federació continua. El jutge Pedraz ha citat a declarar fins a una dotzena d’imputats i testimonis que prestaran declaració des d’aquest dimarts fins al dilluns.

Villar va ser detingut dimarts passat i està acusat pel jutge Santiago Pedraz d’administració deslleial, apropiació indeguda, estafa, falsedat documental i corrupció entre particulars, cosa que va derivar en el seu ingrés a la presó, on també hi ha el seu fill Gorka, Juan Padrón, vicepresident de la RFEF i president de la federació tenerifenca. El secretari d’aquesta federació, Ramón Hernández, va sortir de la presó després d’haver pagat una fiança de 100.000 euros.