NATACIÓ SINCRONITZADA

Ona Carbonell iguala les 20 medalles de Gemma Mengual amb una altra plata en els Mundials

La nedadora catalana acaba segona en la modalitat de solo lliure a Budapest

abertran39359157 spain s ona carbonell competes in the women solo free routin170719125525

abertran39359157 spain s ona carbonell competes in the women solo free routin170719125525 / CHRISTOPHE SIMON

1
Es llegeix en minuts

Ona Carbonell està trepitjant les cotes mítiques assolides per Gemma Mengual en la sincronitzada.  La nedadora barcelonina de 27 anys va aconseguir, amb la seva plata d’ahir en la final de solo lliure, la seva medalla número 20 en Mundials, amb la qual cosa va igualar el nombre de podis assolits per Mengual, retirada l’any passat després de participar en els seus quarts Jocs Olímpics a Rio, precisament formant parella amb Carbonell en duo.

La històrica aportació de Mengual semblava inabastable, però res sembla impossible per a aquesta espigada (1,74 per 54 quilos) i tenaç nedadora catalana que ahir es va alçar amb la seva segona medalla de plata a Budapest, amb la qual cosa millora lleugerament el botí de fa dos anys a Kazan, on va aconseguir una plata (solo tècnic) i un bronze (solo lliure). Carbonell participa a Budapest en els seus sisens Mundials en una dècada, des de Melbourne 2007, i en tots ells ha pujat al podi. A més, als Jocs Olímpics té dues medalles, i als Europeus, 12, per a un total de 34 en grans competicions internacionals. Només aquí la supera Mengual, que en va sumar 39 gràcies a cinc medalles més  en Europeus.

MOLT A PROP DE L’OR

Carbonell no va fallar en el solo lliure d’ahir, en què va aconseguir la seva millor puntuació (95,0333) per situar-se a poc més d’un punt de la imbatible russa Svetlana Kolesnitxenko (96,1333), que als 23 anys ja acumula 15 títols mundials, tres d’ells a Budapest, amb els dos de solo i el duo tècnic.

Notícies relacionades

La nedadora catalana va teixir un coixí de seguretat sobre la ucraïnesa Anna Voloixina (93,3000) gràcies a una gran interpretació de la música 'Padam Padam', d’Edith Piaf, amb una coreografia ordida per les seves entrenadores, Esther Jaumà i la francesa Virginie Dedieu, que la va portar a amenaçar fins i tot la russa. «Ha sigut molt emocionant perquè m’he quedat més a prop que mai de l’or, a només un puntet. Algunes jutges m’han felicitat per la rutina presentada», va assegurar Carbonell.

L’èxit de la sincro contrasta amb el waterpolo, en què la renovada selecció masculina va patir un dur correctiu davant Sèrbia (5-11). Espanya haurà de guanyar demà Sud-àfrica per entrar a vuitens de final.