La revàlida d'Espanya

La selecció de Jorge Vilda s'estrena aquesta tarda en el torneig davant Portugal . El Barça, amb 12 futbolistes, és el segon equip més representat, per darrere del Wolfsburg

rpaniagua39323376 gra046  madrid  16 07 2017   las jugadoras de la selecci n e170718214208

rpaniagua39323376 gra046 madrid 16 07 2017 las jugadoras de la selecci n e170718214208 / Angel Diaz

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Ubicada en el 13è lloc del rànquing de la FIFA, Espanya inicia aquesta tarda (18.00 hores) el seu camí a l’Europeu femení. La selecció de Jorge Vilda debuta davant Portugal en el torneig que es disputa a Holanda fins al 6 d’agost. Anglaterra, una de les favorites, i Escòcia seran els següents rivals de la Roja, que espera confirmar el seu creixement en el panorama internacional. «No penso només en la victòria sinó en com s’aconsegueix. Nosaltres apostem per un futbol ofensiu que agradi a l’afició. Crec en aquest futbol i crec que el nostre èxit resideix en aquesta filosofia», assegura el seleccionador, que va arribar al càrrec el 2015 després de la renúncia del veterà Ignacio Quereda, que feia 27 anys que estava al capdavant del combinat.

 Espanya va superar sense aclaparaments la fase de classificació, amb vuits triomfs en vuit duels, i al març es va proclamar campiona de la Copa Algarve. «Ens va servir per guanyar confiança i augmentar el respecte que ens estem guanyant a Europa i al món», va apuntar Vilda, satisfet amb el rendiment de les seves jugadores. Reduir la distància amb les grans potències és el pròxim objectiu. «Crec que anem pel bon camí. Hem perdut pocs partits, però no m’agrada posar objectius més enllà del primer partit», comenta el tècnic.

Estil propi

Espanya és la favorita en el duel d’aquesta tarda després de guanyar els dos polsos ibèrics que van tenir lloc en la fase de classificació (2-0, 1-4). «El primer que hem de tenir clar és que Espanya és setena en el rànquing UEFA i la nostra feina és estar cada dia més a prop de les grans potències. La fase de classificació es va completar amb brillantor i ara arribem en bones condicions per competir i rendir al màxim. No oblidem que és la nostra tercera Eurocopa. Hi ha seleccions amb més experiència en aquestes competicions, però tenim molta il·lusió i estem centrats en el partit davant Portugal», va resumir Vilda.

Vero Boquete, fora 

La selecció espanyola és la clara favorita a totes les cases d’apostes per endur-se el triomf davant Portugal, però les jugadores prefereixen ser prudents. «Crec que pot ser un partit una mica trampa. Hem d’afrontar cada envit com una final. No hem de sortir confiades», va comentar Marta Torrejón, defensa del Barça i capitana de l’equip amb 73 partits internacionals. 

Notícies relacionades

Espanya participa en la seva tercera Eurocopa de la història amb les semifinals de 1997 com a millor resultat. El torneig compleix la 12a edició i Alemanya, campiona de les sis últimes cites, és la clara dominadora. Les germàniques, a més, venen d’aconseguir l’or olímpic a Rio. «Hi ha seleccions que han dit que volen guanyar l’Eurocopa, nosaltres ens centrem a anar partit a partit», proclama Vilda, partidari d’un discurs caut.

 Alemanya és el país (61) que més jugadores aporta a l’Europeu, per davant d’Anglaterra (40), Suècia (36) i França (35). El Wolfsburg, amb 14 futbolistes, comanda la llista de clubs més representats, per davant del Barça (12), el Lió (12), el Bayern Munic (11) i el Montpeller (11). «Fa temps que somiem omplir els estadis amb partits de futbol femení i ara podem dir que ho hem aconseguit», valora Sarina Wiegman, seleccionadora del conjunt tulipa, que va sorprendre Noruega (1-0) en la seva estrena. La gallega Vero Boquete, emblema de la selecció espanyola, es va quedar fora de la llista elegida per Vilda.