MUNDIAL DE BUDAPEST

Ona Carbonell, plata en el solo tècnic

La russa Kolesnitxenko s'endú l'or i la ucraïnesa Voloixina completa el podi amb el bronze

Alberto Estevez

Ona Carbonell, plata en el solo tècnic
Ona Carbonell, plata en el solo tècnic
Ona Carbonell, plata en el solo tècnic

/

1
Es llegeix en minuts

La millor puntuació en solo tècnic de la seva vida (93,6534) li va valer ahir a Ona Carbonell la medalla de plata en l’especialitat, la primera d’Espanya als Mundials de Budapest, i estar cada vegada més a prop de la representant russa, Svetlana Kolesnitxenko (95,2036), de qui la van separar 1,5 punts. Va completar el podi la ucraïnesa Anna Voloixina (91,9992), que va capgirar el preliminar, en què la japonesa Yukiko Inui (91,7490) havia sigut millor.

La llum de Carbonell, bronze fa dos anys a Kazan, va emergir a la piscina del Parc Urbà de Budapest en un matí plujós: va millorar les seves prestacions del preliminar i va firmar una portentosa actuació, enèrgica, segura i amb determinació. Enfundada en un banyador verd, que jugava amb formes de serp, va interpretar Snake, una rutina dissenyada per Esther Jaumà i Virginie Dedieu i en què va col·laborar la seva excompanya Andrea Fuentes.

DUES OPCIONS DE PODI / En aquest exercici, les entrenadores volien treure el màxim potencial de Carbonell i ho van aconseguir. Tot i ser un exercici tècnic, la coreografia és molt artística. L’exercici es va polint durant mesos i es va provar en diverses competicions internacionals fins que es troba el punt. Els 93,6534 punts obtinguts van satisfer les seves expectatives. Els 95,2036 de Kolesnitxenko van quedar lluny, però més a prop que mai, mentre que la distància amb el bronze es va augmentar.

Notícies relacionades

El mèrit de Carbonell és el de la constància. La medalla d’ahir va ser la seva 20a d’un Mundial, una trajectòria iniciada el 2007 i que conté sis Mundials. «Ha sigut la millor puntuació de la meva vida en solo. Ja estava molt satisfeta de guanyar en impressió artística la russa al preliminar, perquè no ho havia aconseguit mai», va comentar Carbonell.

La nedadora va ressaltar la seva trajectòria. «Haver participat en sis mundials i haver guanyat medalla en tots és molt difícil. Dotze anys a aquest nivell suposa molta feina i no només meva. Aquestes 20 medalles són de molta gent, no em tiro a l’aigua sola», va dir la barcelonina, que també participarà en el solo lliure, on té fermes opcions de medalla, i en el duo amb Paula Ramírez: «Hi som a prop, també pot sortir bé».