LES SEMIFINALS DE L'EUROPEU SUB-21

Espanya examina la seva fortalesa davant una Itàlia en auge

La selecció de Celades, que suma un ple de victòries, es juga el pas a la final a Cracòvia

rpaniagua38934947 spain s midfielder marco asensio celebrates scoring with his170626185707

rpaniagua38934947 spain s midfielder marco asensio celebrates scoring with his170626185707 / MACIEJ GILLERT

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / BARCELONA

La Rojita, l’excel·lent selecció dirigida per Albert Celades, es juga aquest vespre (21.00 hores, Cuatro) el pas a la final de l’Europeu sub-21 de Polò-nia. El conjunt espanyol, l’únic que acumula un ple de victòries en el torneig, examinarà la seva fortalesa davant Itàlia, el bloc liderat pel porter Gianluigi Donnarumma, que va aconseguir el liderat del seu grup en l’última jornada amb un meritori triomf contra Alemanya (1-0). Els germànics, que van passar com a millors segons, es disputaran abans la primera semifinal (18.00 hores, Cuatro) amb Anglaterra. Per primera vegada en la història les quatre grans lligues es desafien en un Europeu de la categoria.

El gran nivell mostrat per Espanya, més perillosa per la tremenda arribada que pel control, ha situat el bloc de Celades com a favorit per al títol en totes les cases d’apostes. L’elenc de jugadors, començant per Marco Asensio, Deulofeu, Bellerín, Saúl o el porter basc Kepa, així ho corrobora. Macedònia (5-0), Portugal (3-1) i Sèrbia (1-0) van ser  les primeres víctimes. Ara toca Itàlia, que va batre Dinamarca (2-0) en el debut, va caure davant la República Txeca (1-3) després i va tombar Alemanya per evitar l’eliminació.

DENIS SUÁREZ O CEBALLOS

Notícies relacionades

Els italians, que compten amb notables jugadors com Bernadeschi (Fiorentina), tenen la baixa per sanció del defensa Andrea Conti i el punta Berardi. Celades va poder fer rotacions en el duel amb Sèrbia i podrà alinear el seu millor onze, amb dos dubtes: Gayá o Jonny al lateral esquerre i Denis Suárez o Ceballos al mig del camp. «Itàlia és un equipàs, però anem amb moltes ganes i il·lusió», va dir ahir el blaugrana a Radio Marca. El gallec va elogiar Bellerín i es va mostrar convençut de seguir al Barça. «No tinc cap dubte. M’hi vull quedar i lluitar per un lloc», va dir l’interior. 

«El partit contra Itàlia és un clàssic. Haurem de donar el millor de nosaltres per guanyar. Hem estat  veient situacions límit des del setembre. Hi convivim i ara volem més», va afirmar Celades, que va compartir la roda de premsa prèvia amb Asensio. «Segueixo amb la mateixa ambició encara que la meva vida hagi canviat una mica. Tinc ganes d’arribar a la final», va comentar el madridista, que aspira a ser elegit el millor del torneig. Espanya (quatre títols) i Itàlia (cinc) són les més llorejades als Europeus sub-21.