Cristiano Ronaldo se'n vol anar del Madrid

L'estrella blanca està indignada per la denúncia de la fiscalia que l'acusa de defraudar 14,7 milions

El golejador portuguès assegura a Kazan als companys de selecció que està decidit a anar-se'n i no hi ha marxa enrere

cristiano

cristiano / ROMAN KRUCHININ (AFP)

4
Es llegeix en minuts

L’endemà que Cristiano Ronaldo pengés al seu compte d’Instagram una imatge amb la llegenda «A vegades la millor resposta és estar callat», tothom assegura a Portugal que no hi ha possibilitat que l’estrella blanca continuï al Madrid la temporada que ve. El jugador, pel que sembla, ho ha assegurat als seus companys de selecció a Kazan, però no ha obert la boca públicament per confirmar-ho. Tot apunta que es tracta d’una ofensiva real per abandonar de forma inopinada el club on ha mantingut durant anys el pols amb Leo Messi per ser el més gran. O per augmentar el seu sou a l’entitat madridista, set mesos després d’haver renovat fins al 2021, amb l’objectiu de compensar així la multimilionària multa –de fins a 28 milions d’euros– que li pot caure pel seu presumpte frau a Hisenda.

El diari esportiu portuguès 'A Bola' afirmava ahir que Ronaldo està decidit a abandonar el Madrid perquè està «indignat» amb la denúncia de la fiscalia, que l’acusa de defraudar 14,7 milions d’euros a Hisenda. El titular de portada no podia ser més contundent: «Cristiano Ronaldo vol abandonar Espanya». Poc després, l’altre diari esportiu de referència a Portugal, 'Record', subratllava que es tracta d’una decisió ferma que ha comunicat a diferents personalitats que l’han visitat a la concentració. «Cristiano Ronaldo no torna al Reial Madrid», titulava 'Record', que no dona opció que el club blanc pugui ferlo recapacitar.

'Marca' ampliava la bomba informativa assegurant que també ho ha confirmat als seus companys de selecció. «Me’n vaig del Madrid, ho tinc decidit. No hi ha marxa enrere», els ha dit.

La decisió de CR7 sembla irreversible i així l’hi ha fet arribar al president, segons 'A Bola', que fa una setmana va publicar que un club europeu estava disposat a posar sobre la taula 180 milions pel golejador blanc. Ara assegura que la decisió d’anar-se’n no té marxa enrere  quan fa uns dies, abans que es conegués la denúncia de la fiscalia, havia apuntat en sentit contrari. Un periodista, fent-se ressò de les informacions sobre un possible traspàs al PSG o al United, li va preguntar a crits al davanter, quan entrava a l’hotel que ocupa juntament amb els seus companys de selecció, si era veritat que volia deixar el Madrid i el jugador portuguès li va contestar que era molt feliç a la capital espanyola.

La BBC, per la seva part, informava que una font del cercle més íntim del jugador ha confirmat la fermesa de la seva decisió. «Sent que és honest, que no va fer res malament i no entén el que passa. Està molt trist i molt molest», hauria dit la citada persona, la identitat de la qual no es facilitava. 

Florentino Pérez i José Ángel Sánchez, director general corporatiu de l’entitat madridista, van ser posats al corrent de la nova situació pel mateix Ronaldo després que el seu nom fos posat en solfa arreu del món per la denúncia de la fiscalia, segons informa 'Marca'. Els dirigents, després de valorar la situació, han reaccionat amb tranquil·litat i en aquests moments intenten reconduir-la per evitar que el jugador faci el pas definitiu. Busquen per tots els mitjans que reconsideri la seva postura encara que sense perdre de vista que pot tractar-se d’una maniobra perfectament calibrada per millorar el seu contracte i compensar així la gran multa que haurà de pagar. De passada, seguiria al davant de Messi com al futbolista més ben pagat. Segons la llista que Forbes elabora anualment, el portuguès és l’esportista que més ingressos genera: va guanyar 93 milions d’euros l’any 2016 entre salari, drets d’imatge, publicitat i patrocinis.

Notícies relacionades

Però Ronaldo no solament està indignat per la denúncia de la fiscalia, sinó que carrega bona part de la responsabilitat dels seus problemes amb Hisenda al mateix club, al qual acusa de no haver gestionat de manera convenient la seva nova situació després del canvi de l’anomenada llei Beckham el 2011. La idea del jugador és que el Madrid es faci càrrec de la multa que li imposin, que pot pujar a 28 milions.

PLA ALTERNATIU

El Madrid no ha tingut reacció oficial i els seus dirigents han activat el pla alternatiu, que passa per intensificar les negociacions amb el Mònaco per contractar Mbappé i temptejar la possibilitat d’incorporar Dybala (Juventus), Dembelé (Dortmund) o fins i tot Lewandowski (Bayern). El nou escenari, per un altre costat, pot frenar la sortida de James. No així la de Morata, decidit a anar-se’n. El club, en qualsevol cas, no té intenció de deixar sortir Ronaldo per menys de 200 milions d’euros. La seva clàusula de rescissió puja a 1.000 milions.