La Policia francesa registra la seu del PSG i els domicilis de Di María i Pastore

Els agents busquen documents per determinar una evasió d'impostos a paradisos fiscals

1
Es llegeix en minuts

Aquest dimarts a primera hora, l'Oficina de Lluita contra la Corrupció i les Infraccions Financeres (Oclciff), una unitat de la Policia Nacional francesa, ha registrat la seu del París Saint-Germain i les cases dels jugadors argentins de l'equip Ángel Di María i Javier Pastore, segons informa el diari 'El Mundo' en la seva edició digital.

Notícies relacionades

L'actuació forma part de la investigació penal oberta el 20 de desembre a petició de la Fiscalia francesa per les "sospites de frau fiscal" que va descobrir la investigació de 'Football Leaks' feta per la xarxa de periodisme EIC, afegeix el mateix diari. En concret, la causa es basa en les informacions sobre la connexió Argentina-Holanda-Carib que demostraven com diversos futbolistes sud-americans enviaven els seus ingressos publicitaris a paradisos fiscals, com Panamà o les illes Verges, a través del país europeu de baixa tributació.

Ángel Di María i Javier Pastore, dos dels tres jugadors objecte de les indagacions (el tercer és Emiliano Sala, del Nantes), feien ús d'aquesta estructura. Di María va desviar com a mínim 5,1 milions d'euros a un compte suís a través d'Holanda i la seva companyia opaca a Panamà, Sunpex, i Pastore va resguardar com a mínim 1,9 milions gràcies al mateix sistema.