Maten a trets l'estrella de la selecció panamenya de futbol

La mort d'Amílcar Henríquez causa commoció al Panamà i Colòmbia, on havia jugat

FILE - In this Tuesday, June 3, 2014, file photo, Brazil’s Neymar, left, fights for the ball with Panama’s Amilcar Henriquez during a friendly soccer match at the Serra Dourada stadium in Goiania, Brazil. Police in Panama said Henriquez was shot dead while leaving his home on Saturday, April 15, 2017. (AP Photo/Andre Penner, File)

FILE - In this Tuesday, June 3, 2014, file photo, Brazil’s Neymar, left, fights for the ball with Panama’s Amilcar Henriquez during a friendly soccer match at the Serra Dourada stadium in Goiania, Brazil. Police in Panama said Henriquez was shot dead while leaving his home on Saturday, April 15, 2017. (AP Photo/Andre Penner, File) / ANDRÉ PENNER / AP

1
Es llegeix en minuts

Quatre joves van ser detinguts al Panamà per l'assassinat del futbolista de la selecció nacional Amílcar Henríquez i un conegut seu, a la ciutat caribenya de Colón, han informat mitjans locals. Tres menors d'edat i un noi de 19 anys van ser arrestats després d'una persecució policial al sector Sagrada Resurrección, hores després que el jugador i dues persones més fossin tirotejades al barri Nuevo Colón.

A la vivenda on es trobaven els sospitosos en el moment de ser sorpresos s'hi va trobar una arma possiblement utilitzada en l'atac que va causar la mort de l'esportista i del jove Delano Wilson. A més, la Policia va trobar un vehicle tipus Sedan que coincideix amb la descripció del que van fer servir els atacants, el robatori del qual havia sigut denunciat i que presentava diversos impactes de bala, indica el diari 'Crítica'.

Henríquez, de 33 anys i pare de tres nens, va morir hores després en una policlínica de Colón, la seva ciutat natal i una de les més perilloses del país. El migcampista era una peça fonamental del seu seleccionador, el colombià Hernán Darío Gómez.

El panameny va tornar el 2016 al futbol local amb l'Árabe Unido, després d'uns quants anys a la lliga colombiana, on va jugar amb equips com l'América de Cali, Atlético Huila i Independiente de Medellín.

Notícies relacionades

El seu assassinat va causar el repudi de diferents personalitats, entre elles el president, Juan Carlos Varela, que va anunciar el desplegament de les forces de seguretat cap a Colón per trobar els responsables del crim.

La Federació Panamenya de Futbol i els diferents clubs als quals va pertànyer Henríquez han escrit missatges condemnant el crim i expressant el seu condol.