Bartra: "Com veieu, estic molt millor"

Bartra ensenya les seqüeles de l'operació i agraeix el suport rebut amb un missatge a les xarxes socials

bar

bar

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Passat l’ensurt per l’atemptat, en primer lloc, i commogut, després, per les mostres d’afecte rebudes, Marc Bartra devia sentir-se molt empipat quan començava el Borussia-Mònaco. Ell havia de córrer pel camp, defensant el seu equip i, en canvi, estava assegut veient el partit a la televisió. Però, almenys, es va veure envoltat dels seus, de la família i amics, per superar l’amarg tràngol.

Somrient, amb la mà dreta embenada, la que va ser operada d’urgència dimarts, el futbolista tarragoní va posar per a una fotografia que va penjar a les xarxes socials. «Hola a tothom! Com veieu ja estic molt millor, moltes gràcies a tothom pels missatges de suport! Tota la meva força als meus companys, afició i tot el BVB per al partit d’aquesta nit!», va ser el missatge que va difondre dimecres la seva agència de comunicació.

AL FINAL DE L’AUTOCAR / Els pares de Bartra van viatjar dimecres a Dort-mund per estar amb el Marc, de 26 anys. Sabien que el seu fill estava en bon estat, encara que commocionat pel succés, ja que van parlar amb ell immediatament després de l’explosió –la triple explosió, segons la policia–, que només va afectar el jugador català entre la plantilla alemanya pel lloc que ocupava a la part del darrere de l’autobús.

A l’altra banda del passadís hi anava el porter Roman Bürki, que va explicar als mitjans alemanys el que va passar. «Bartra va quedar ferit en el moment de l’impacte amb trossos de vidre», va explicar el meta suís, que va relatar la commoció que van viure els futbolistes en el primer moment. «Alguns es van ajupir i els que van poder es van tirar a terra», va precisar. La policia que escortava l’autocar de camí cap a l’estadi va prendre el control de la situació.

LA PRIMERA TRUCADA A CASA / Josep Bartra, el pare del Marc, va rebre la trucada tranquil·litzadora del seu fill després de les primeres informacions que parlaven de l’explosió soferta per l’autocar quan abandonava l’hotel de concentració. «El primer que va sentir va ser un soroll molt fort. Va començar a tenir mal de cap i després li feia molt mal el braç. No sabia què havia passat i els van dir a tots que es tiressin a terra. Amb l’impacte va estar cinc minuts marejat», va relatar abans de sortir cap a Dortmund.

Després de l’operació quirúrgica, van rebre la segona trucada. Els metges van observar una lesió al radi del braç dret que van reduir al quiròfan. «Els metges li van dir que havia sigut una fractura neta i que no tenia res dins del braç», va afegir el progenitor, que va confessar que el Marc encara «tenia l’ensurt al cos».

Notícies relacionades

Bartra va comptar des del principi amb la presència de la seva parella, Melissa Jiménez, que resideix a Dortmund amb ell des que es van establir a la ciutat alemanya després del seu fitxatge l’estiu passat procedent del Barça. Al mes de juny es casaran a Barcelona. Ella es va encarregar de transmetre les informacions als familiars.

TITULAR CONVALESCENT / Bartra havia de ser un dels onze titulars dimarts per enfrontar-se al Mònaco. Dimecres era un convalescent. Bartra havia disputat set dels vuit partits de la Champions. El defensa central de Sant Jaume dels Domenys compta amb la confiança de l’entrenador Thomas Tuchel. El tècnic del Dort-mund va avalar personalment la contractació del jugador blaugrana. Era una ganga del mercat futbolístic, ja que el preu del jugador del Barça, internacional espanyol i participant en l’Eurocopa 2016, havia baixat a vuit milions d’euros. El contracte especificava que la clàusula de rescissió es rebaixava si no disputava el 30% dels partits la temporada passada. Bartra només va jugar 23 dels 62 partits a les ordres de Luis Enrique. Al Dortmund ja en suma 25.