Atac amb explosius a l'autobús del Borussia Dortmund

Marc Bartra, central de l'equip alemany i exjugador del Barça, operat després de resultar lleument ferit en una mà

Un agent de policia que precedia en moto l’autobús va resultar afectat per l’explosió. / periodico

Un agent de policia que precedia en moto l’autobús va resultar afectat per l’explosió.
El jugador Marc Bartra, que va resultar ferit lleu, ja està a casa descansant.

/

3
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La policia alemanya investiga el mòbil islamista en l'atac amb explosius a l'autobús del Dortmund d'aquest dimarts. Una carta reivindicativa trobada al lloc dels fets conté referències a l'atemptat terrorista al mercat nadalenc de Berlín, el desembre passat, i a operacions alemanyes a Síria. Segons ha avançat el 'Süddeutsche Zeitung', la carta que van trobar ahir al lloc de l'explosió està escrita "en nom d'Al·là, el clement, el misericordiós".

L'ensurt d'ahir a Dortmund va ser majúscul. Pels volts de les 19.15 hores un artefacte explosiu va detonar a prop de l’autobús del Borussia Dortmund quan el conjunt es dirigia a l’estadi per enfrontar-se a l’AS Mònaco en l’anada dels quarts de final de la Champions League. «Hi ha hagut un atac amb bomba contra l’autobús», va assegurar el president del club Hans-Joa­chim Watzke. La policia de l’estat de Rin del Nord-Westfàlia va confirmar hores després que es tractaria d’un atac amb «explosions greus» i va afegir que s’havien comptabilitzat fins a tres explosions al districte de Dortmund-Höchsten, a uns 10 quilòmetres de l’estadi Signal Iduna Park.

Els investigadors van trobat al lloc dels fets una carta de reivindicació que podria donar pistes de l'autoria de l'atac. No obstant, la policia no ha volgut donar detalls del contingut. Els esforços se centren ara a localitzar l'autor o autors d'aquest atemptat.

L’explosió va causar ferides lleus al català Marc Bartra, central de l’equip alemany i exjugador del Barça. El futbolista de 26 anys va patir ferides en una mà, una fractura al canell i va quedar en estat de xoc. El club va portar Bartra a l’hospital per passar una revisió per precaució, tot i que asseguren que el jugador «està bé». Els metges van confirmar que poc després de la seva arribada el van operar del canell. 

UN EQUIP EN XOC

Segons va avançar el diari 'Spiegel' citant fonts confidencials dels serveis de seguretat, l’explosió s’hauria produït com a part d’un atac dirigit a l’autobús. Malgrat això, de moment no hi ha cap informació més sobre el cas que expliqui la motivació i el rerefons dels fets. La policia ha demanat evitar la difusió de rumors i especulacions i ha assegurat que estudiarà si l’atac estava dirigit. «Tot l’equip està en xoc. No ens podrem treure aquestes imatges del cap. Espero que l’equip estigui preparat per competir demà però avui tots els seguidors del Borussia hem d’estar junts», va afegir Watzke.

L’explosió també va afectar les rodes de l’autobús i va trencar part de les finestres. «Estava assegut a l’última fila al costat del Marc, que ha rebut l’impacte de la metralla de la finestra posterior destrossada. Tots ens hem ajupit al terra de l’autobús», va explicar el porter del Dortmund, Roman Bürki. 

PARTIT AJORNAT

Davant aquesta situació, i encara que la policia no va voler avançar esdeveniments sobre la possibilitat que l’atemptat fos una acció terrorista, la UEFA va decidir ajornar el partit contra el Mònaco 24 hores perquè es disputi finalment, si no hi ha més problemes, avui a les 18.45 hores, abans que es jugui la segona jornada dels quarts de final de la Champions en què estan previstos els partits Bayern-Madrid, a Munic, i l’Atlètic-Leicester.

Notícies relacionades

L’anunci de l’ajornament va ser aplaudit pels aficionats del Dortmud mentre l’afició del Mònaco que era a les grades entonava càntics de «Dortmund! Dortmund!» en senyal de suport als seus contrincants. 

Per la seva banda, el president del Govern Mariano Rajoy va enviar un missatge de suport a Bartra a través del seu compte personal de Twitter desitjant-li al defensa “una ràpida recuperació”.