FUTBOL

¿Hi va haver trampa en la golejada del Barça B a l'Eldenc?

El club alacantí suspèn l'activitat de l'equip després de la humiliació del Mini i demana que s'investigui la possible connexió amb les apostes

rpaniagua37895471 bar ab   eldense  foto    ignasi paredes170402201508

rpaniagua37895471 bar ab eldense foto ignasi paredes170402201508 / Ignasi Paredes

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La golejada històrica aconseguida pel Barça B contra l'Eldenc (12-0) ha provocat un terratrèmol en el club alacantí, que ja perdia per 7-0 a la primera mitja hora de joc al Miniestadi. Aquesta derrota va consumar el descens a Tercera del rival blaugrana, que aquest diumenge va anunciar la seva retirada momentània de la competició. 

La junta gestora del club presidida per David Aguilar es va reunir de forma urgent i va donar per rescindit el contracte subscrit amb un grup inversor italià al mateix temps que suspenia "cautelarment" l'activitat esportiva del primer equip. 

Els directius del Eldenc consideren escandalós el que va passar a l'estadi blaugrana i s'han posat en contacte amb la Lliga de Futbol Professional i la Policia Nacional per investigar un possible tripijoc en apostes esportives per part d'alguns dels seus jugadors.

TEMPORADA CAÒTICA

El conjunt valencià ha viscut una temporada caòtica en tots els sentits, amb episodis com el que va tenir lloc a finals de gener, quan l'extècnic Mario Cartagena i l'excapità Antonio Cañadas van muntar en còlera en una roda de premsa per defensar els jugadors que no estaven cobrant. 

El club valencià ha comptat  amb set entrenadors i 50 jugadors des que va començar la Lliga

El club ha utlitzat més de 50 jugadors des de l'inici de Lliga i han passat per la banqueta fins a set entrenadors. Va començar la temporada l'exjugador de l'Athletic Fran Yeste, el va substituir Raúl Garrido i posteriorment van arribar Mario Barrera, Mario Cartagena, Filippo di Pierro, José Antonio Poveda i Fran Ruiz, el preparador actual.

Notícies relacionades

La integració del grup inversor italià es va produir al gener, però el club no va aixecar el cap i el desastre d'aquest dissabte ha acabat propiciant la seva sortida. L'Eldenc ocupa l'última plaça del grup 3 de Segona B amb tan sols 14 punts i tres victòries en 32 jornades. 

El filial blaugrana va consumar el resultat més voluminós de la seva història. L'anterior rècord va tenir lloc en la temporada 1992-93 amb un 8-1 al Vila-real. El 12-0 també és el marcador més escandalós mai registrat en la categoria, igualant la dotzena de gols que va marcar l'Extremadura al Portuense en la campanya 1992-1993.