L'èxtasi de Sergi Enrich

El golejador de l'Eibar oblida l'escàndol sexual d'octubre amb una temporada brillant

rpaniagua37709775 gra430  eibar  spain   25 02 2017   eibar s striker sergi en170317183633

rpaniagua37709775 gra430 eibar spain 25 02 2017 eibar s striker sergi en170317183633 / Javier Etxezarreta

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

A principis d'octubre es va colar als mòbils de mig Espanya. Un vídeo sexual va circular com la pólvora per les xarxes socials. Allà apareixien dos jugadors de l'Eibar, Antonio Luna i Sergi Enrich, i una noia que expressava el seu rebuig a ser gravada i que posteriorment va denunciar els dos futbolistes. Pintava malament per al lateral esquerrà i el davanter. Cinc mesos després, Sergi Enrich ha oblidat aquell escàndol amb una temporada brillant, mostrant la mateixa efusivitat sobre la gespa que en aquells 17 segons de descontrol i passió.

Deu gols ha marcat el davanter menorquí (Ciutadella, 27 anys), que avui serà la principal amenaça de l'Espanyol a Ipurua. L'equip periquito tanca aquest migdia (13.00 hores) la seva minilliga de quatre partits davant de rivals directes per la zona europea. Després d'empatar a Vigo, perdre a Vila-real i tombar el Las Palmas a Cornellà, els blanc-i-blaus visiten l'Eibar abans de l'aturada de seleccions. Serà un duel d'aspirants a la setena plaça que ocupa ara l'Athletic i que portaria a Europa si el Barça guanya la Copa, però també un pols entre dos puntes en forma: Gerard Moreno (11 gols) i Sergi Enrich. Només Aspas (14) els supera en la pugna pel trofeu Zarra. Aduriz, Morata o Torres van al darrere.

L'oferta del Fulham

El davanter periquito i el pitxitxi armer van seguir de reüll ahir la convocatòria de Julen Lopetegui. No hi va haver sort. Enrich va estar a punt d'anar-se'n al Fulham al gener. A tres dies del tancament del mercat, un correu va fer trontollar el director esportiu Fran Garagarza. Després de molts dubtes, l'Eibar no va sucumbir a la temptació. El punta tampoc. Es va quedar i va renovar fins al 2019 amb una clàusula de 20 milions. El Fulham estava disposat a pagar els 10 de l'anterior.

«No podia marxar. Des que vaig arribar a Eibar em sento com a casa. Quan estàs bé en un lloc no has de canviar gaires coses», va assegurar Enrich, elegit millor jugador del febrer per la LFP, guardó que també va aconseguir el seu tècnic, que no escatima elogis per al seu pupil. «No he tingut mai un jugador com Sergi Enrich. És un fenomen. És un futbolista per tenir-lo al camp, a la banqueta o a la grada. Sempre pensa en l'equip, no fa res egoistament», diu Mendilibar.

Notícies relacionades

El club guipuscoà, presidit per Amaia Gorostiza, va decretar el silenci absolut després d'aquell vídeo que va amenaçar de trencar la calma d'un dels clubs més estables de Primera. «Estic a gust en aquest club, feliç de veure que els meus companys em donen suport, la directiva, el míster i l'afició, que em valoren per la meva feina i no pel que faig en la meva vida privada. Jo sempre dic que el que no et mata et fa més fort», va dir Enrich en una entrevista amb El Correo.

La defensa periquita haurà de lligar curt avui el davanter menorquí, que ja va marcar un gol i va donar una assistència en el xoc de la primera volta (3-3), quan l'Eibar va arribar a dominar per 0-3. «D'aquell partit vam sortir amb la sensació que l'equip tenia motius per creure. Va ser un punt d'inflexió», va reflexionar ahir Quique Sánchez Flores. Assecar Sergi Enrich serà vital per a l'Espanyol. L'ariet, format al Mallorca, viu la seva temporada més il·lusio-nant. Abans d'arribar a Ipurua el 2015, va jugar al Recre, l'Alcorcón i el Numància, amb el qual va marcar 16 gols a Segona.