L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol doblega el Las Palmas en un entretingut partit

David López, Gerard Moreno, Piatti i Jurado impulsen els periquitos contra un atrevit rival

/ EFE / QUIQUE GARCÍA

4

Des que va arribar a l’Espanyol sempre ha mantingut el mateix discurs. L’obsessió de Quique Sánchez Flores és «emocionar» el públic periquito. Vol que la gent torni a disfrutar a Cornellà, un estadi majestuós que sol estar massa buit. També ahir, quan el quadro català va complir a la perfecció el desig del seu tècnic. L’Espanyol va emocionar en el triomf davant Las Palmas (4-3), un rival admirable i atrevit que li va posar les coses molt difícils. El quadro canari va assumir riscos i va acabar derrotat pel bloc català, que manté la seva excel·lent solidesa a casa. Europa és possible.

Fa goig veure l’Espanyol quan combina amb ambició i sense por. Així va passar en una meravellosa segona part, en què es van veure potser els millors minuts de l’equip en aquesta temporada. No va passar el mateix en la primera, en què va anar al davant al marcador però va cedir massa terreny a l’adversari.

L’Espanyol ha de ser el conjunt del segon temps, un bloc sense temors, capaç de plantar cara a qualsevol amb arguments com el talent, la verticalitat i l’eficàcia. Així es pot aspirar a jugar a Europa, cosa que no passa des del 2007, quan l’equip va caure en la final de la UEFA davant el Sevilla.

MALEFICI TRENCAT

En una nit volcànica i entretinguda, l’Espanyol va exhibir la seva millor versió per recuperar el camí de la victòria després d’haver caigut a Vila-real i d’haver empatat a Vigo. L’equip, a més, va trencar el malefici dels partits en divendres. Dels cinc anteriors xocs en aquest dia n’havia empatat quatre i n’havia perdut un. Ahir no va fallar, tot i que la xifra d’espectadors, una vegada més per sota dels 18.000, va resultar decebedora. Triomfs com l’aconseguit contra el quadro canari mereixen que hi hagi més presència de periquitos.

El xoc no podia començar millor per als blanc-i-blaus, que es van avançar als 56 segons amb un cop de cap de David López en un córner llançat per Jurado. El Las Palmas no es va intimidar i es va apoderar de la pilota i va trobar el premi en un xut llunyà de Lemos que va sorprendre Diego López (m. 32). Just abans, Gerard Moreno va tenir a les botes el segon periquito.

PENAL SOBRE CAICEDO

L’intercanvi de cops va continuar i l’Espanyol va aconseguir anar-se’n al descans amb un gran gol de Gerard Moreno a passada de Piatti. Amb un gol en el primer minut de la primera meitat i un altre en l’últim, els homes de Quique van prolongar un guió vibrant en una nit que encara havia de deparar emocions en un gran partit.

Un cop de cap de Lemos (m. 49) va tornar l’empat al marcador, però aquest cop l’Espanyol va fer un pas endavant. No va concedir res al rival i va començar una ofensiva per sumar els tres punts. Caicedo va protagonitzar una bona acció a passada de Gerard Moreno i va provocar un penal al caure per entrada del porter Lizoain, que va veure la groga. El meta va ser una de les sorpreses de Quique Setién, que va deixar a la banqueta de Varas. Veient el resultat, no es descarta un altre canvi en la pròxima jornada. Piatti va trencar també el malefici dels penals i va avançar els periquitos al marcador.

JURADO CULMINA

L’Espanyol no es podia fiar d’un adversari que va aconseguir marcar tres gols al Bernabéu i ahir va repetir a Cornellà. Abans va arribar la diana de Jurado, que va culminar a la perfecció una passada de l’omnipresent Gerard (m. 74). Amb el 4-2 tot semblava decidit, però el quadro insular va continuar atacant i Mateo va reduir distàncies a sis minuts del final.

Quedava un tram en què podia passar qualsevol cosa. L’Espanyol no va abaixar el nivell, va mantenir la concentració i va acabar segellant un valuós triomf que manté viva la il·lusió per Europa en la part final del curs. Els periquitos, que només van sumar 4 dels primers 18 punts a casa, n’han conquistat 19 dels 24 últims. Cornellà és un preat fortí. Només falta millorar fora. Dissabte que ve, en la visita a l’Eibar, arriba la primera oportunitat.

Espanyol, 4; Las Palmas, 3

GOLS: 1-0 (m. 1), David López, de cap; 1-1 (m. 32), Lemos, de xut llunyà; 2-1 (m. 45), Gerard Moreno, després d'una passada de Piatti; 2-2 (m. 49), Lemos, de cap; 3-2 (m. 52), Piatti, de penal; 4-2 (m. 74), Jurado, de xut ras; 4-3 (m. 84) Mateo, des de prop.