Arcadi Alibés: "He fet la volta al món"

El periodista acaba de publicar un llibre i serà el narrador de la marató a TV-3

El periodista presenta el seu llibre: ’La volta al món en 80 maratons’ / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Si Phileas Fogg hagués nascut a la segona meitat del segle XX en lloc de fer-ho el 1872 de la ploma de Jules Verne, s’hauria posar unes vambes per convertir-se en la imatge i semblança d’Arcadi Alibés i recórrer com ell el món en 80 maratons. Així es titula l’últim llibre d’aquest periodista de TV-3,amb una cara i una veu de les més conegudes i relacionades amb la informació esportiva del canal català.

'La Volta al món en 80 maratons' ha vist la llum aquesta setmana aprofitant la convocatòria pera a la cita barcelonina, una carrera que Arcadi ha disputat en 18 ocasions. «I si no l’he corregut més vegades ha sigut perquè he hagut de retransmetre-la per a la tele o posar la meva veu per a l’organització, sobretot quan arribava a l’estadi olímpic». Demà tampoc podrà solcar els carrers de Barcelona ja que ell serà qui narrarà en directe la marató per a la retransmissió que oferirà TV-3, tot i que d’alguna manera tornarà a estar identificat amb la prova.

DEL SÀHARA A L'ANTÀRTIDA

Per tant, haurà d’esperar fins a Bratislava, el mes que ve, per sumar la marató número 131 de la seva carrera i clavar una altra xinxeta al quadro de reptes esportius confirmats que penja a la paret de casa seva. «Què no hi hagi confusió –aclareix Alibés– quan parlo de 80 maratons al meu llibre no em refereixo al nombre de curses disputades si no a les diferents maratons en què he participat. N’han sigut 80 de diferents encara que he estat 15 vegades a la de Nova York. Però també he corregut al desert del Sàhara, a l’Antàrtida i fins i tot a les Illes Verges», sense deixar d’enumerar-ne de curioses com les que en algunes zones vinícoles franceses serveixen per degustar el vi que acaba de veure la llum mentre es corre entre vinyes, no sempre en línia recta.

"Per a mi, les maratons  "Per a mi, les maratons són una manera de fer turisme, formen part de les meves vacances i dels meus viatges", explica el periodista de TV-3

Notícies relacionades

L’encanta Berlín, potser la marató més plana d’Europa i on s’acostumen a fer les millors marques. També és un enamorat del traçat urbà de París per viure la sensació de travessar corrent els Camps Elisis i recuperar així sensacions amb el seu altre esport de l’ànima, el ciclisme.

«Per a mi les maratons són una manera de fer turisme, formen part de les meves vacances i dels meus viatges. I d’aquesta experiència, amb més de tres dècades corrent per tot arreu, glosso el llibre per aconsellar els lectors tant sobre aspectes tècnics com lúdics. Els explico si són dures, els llocs més complicats, com moure’s per la ciutat, com arribar-hi i fins i tot com preparar-se per a cada marató en concret». Cristina, la seva dona, sempre l’acompanya, igual que la seva petita filla a qui ja inculca la religió de la marató. Si la ciutat escollida té metro, la parella estudia el traçat i les parades que més s’ajusten als punts d’avituallament personal que estipula l’Arcadi. Allà se situen les seves dues noies per animar-lo i alimentar-lo. I que duri la il·lusió. H