Molta més duresa amb l'àrbitre a Madrid que a París

La premsa francesa passa de llarg de l'actuació del col·legiat i assenyala Emery i els seus jugadors

undefined37597561 gra848  barcelona  08 03 2017   el portero alem n del par s 170309222524

undefined37597561 gra848 barcelona 08 03 2017 el portero alem n del par s 170309222524 / Quique Garcia

2
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

La premsa esportiva madrilenya es podria oferir desinteressadament per ajudar a aclarir-se el mateix president de la FIFAGianni Infantino, que no sap si l’acció entre Marqui-nhos i Luis Suárez al minut 90 va ser mereixedora del penal que va donar pas al cinquè gol del Barcelona. «El vídeo estarà allà en el futur, esperem, per corregir errors clars d’arbitratge. En aquest cas no sé si es va tractar d’un error o no», va declarar a Londres el màxim dirigent del futbol mundial, mentre bona part dels mitjans esportius de la capital assenyalaven aquesta jugada com el penúltim error decisiu d’un àrbitre que va obrir de bat a bat les portes de quarts al Barça.

En el repàs de les decisions arbitrals que van afavorir el conjunt blaugrana compten des de dos penals de Mascherano no assenyalats, un per mà en el primer temps i un altre per falta a Di María en el segon que el mateix jugador blaugrana va reconèixer després del partit, fins al perdó de la targeta vermella a Neymar per una puntada per darrere a un contrari amb clara intenció de fer mal.

A LA NEVERA

Això fa que el diari 'Marca' animi la UEFA a enviar a la nevera Deniz Aytekin, encara que admet que els errors del col·legiat alemany són majoritàriament d’apreciació i no d’aplicació del reglament, excepte en el temps afegit en les dues parts. A l’'As', el seu director, Alfredo Relaño, no té cap problema a denunciar que «la deriva casolana d’Aytekin va ser decisiva...  Sense embuts, Aytekin va posar el que no va posar Messi». Visió que bé poden firmar els milers de madridistes que van celebrar sense estar-se de res el gol de Cavani.

DECEPCIÓ PROFUNDA

Notícies relacionades

La seva decepció seria comparable a la que van patir els seguidors del PSG i els mitjans d’informació francesos, entre els quals curiosament no es parla gairebé gens de la mala actuació de l’àrbitre i s’incideix en la inexplicable actitud d’uns jugadors que van acabar humiliats al Camp Nou amb arguments futbolístics, i en la incapacitat d’Unai Emery per gestionar el que es precipitava sobre la gespa.

«Tres setmanes després d’aconseguir un dels més grans resultats de la seva història, el PSG va viure un dels seus pitjors malsons concedint una derrota memorable. De manera incomprensible, els jugadors d’Emery es van autoboicotejar i el que havia de passar, va passar. Han sigut castigats», va escriure 'L’Equipe'. Per la seva banda, 'Le Monde' va publicar que els parisencs «entren en la història per la porta petita, al ser el primer club de la història eliminat després de guanyar 4-0 en l’anada».