L'Audiència Nacional confirma el processament del Barça i de Neymar pel seu fitxatge

La Sala Penal entén que hi ha base per jutjar-los per estafa i corrupció

 

  / EFE / YOAN VALAT

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

La Sala Penal de l’Audiència Nacional va confirmar ahir el processament del Barça i de Neymar en la causa en què s’ha investigat si amb el seu fitxatge es va estafar l’empresa DIS, que era propietària del 40% dels seus drets federatius. El tribunal ha rebutjat els recursos interposats contra la sentència que va resoldre la instrucció i va ratificar l’existència d’un delicte d’estafa i un altre de corrupció entre particulars en l’actuació del club i de l’últim d’ells en la del futbolista.

Neymar va apel·lar en el recurs que ell confiava cegament en el seu pare per a l’explotació de la seva imatge i la gestió de la seva carrera, de manera que ignorava els contractes firmats. La Sala li recorda que aquesta línia de defensa va ser també la seguida pel seu company Lionel Messi, condemnat a 21 mesos de presó per delicte fiscal.

El tribunal també va rebutjar els recursos del Santos, la mare del futbolista, Nadine Gonçalvez da Silva, i l’empresa familiar del jugador, N&N. Encara té pendent el presentat pel president del Barça, Josep Maria Bartomeu, l’únic que compta amb alguna possibilitat de prosperar, al no ser acusat pel fiscal, tot i que l’empresa DIS demana per a ell cinc anys de presó.

PAS ENRERE

Notícies relacionades

Amb aquesta decisió el jutge José de la Mata es veu obligat a obrir judici oral, malgrat que ell en un principi no veia que hi hagués delicte i va arxivar la causa en una resolució que posteriorment va ser revocada per la Sala Penal.

En la vista oral s’haurà de determinar si es va estafar DIS, propietària del 40% dels drets federatius del jugador quan pertanyia al Santos, perquè es van pagar més dels 57 milions sempre declarats pel Barça i es va impedir la lliure competència entre clubs per l’acord assolit el 2011 entre el Barcelona i el futbolista. El contracte amb el futbolista es va avançar al 2013 davant el temor que fos fitxat per un altre club, cosa que va suposar una millora en la prima del futbolista i un desemborsament més gran en drets federatius.

Temes:

Justícia Neymar