El Madrid despatxa un lànguid Espanyol (2-0)

Morata marca a la primera meitat i Bale celebra el seu retorn a l'equip amb el segon gol en el tram final

zentauroepp37347857 madrid 18 02 2017 deportes partido de liga que disputaron es170218185339

zentauroepp37347857 madrid 18 02 2017 deportes partido de liga que disputaron es170218185339 / DAVID CASTRO

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

L'Espanyol no va ser el rival capaç de causar problemes a un Madrid que segueix ferm i al qual ni els canvis que va fer Zidane el van fer moure gaire la brúixola. Es va agafar Isco per posar rumb a un còmode triomf amb dues passades del jugador malagueny perquè Morata i Bale, que reapareixia, segellessin una victòria davant un rival sense ànima i amb els conceptes ofensius adormits.

Quique deia que s'havia de crear "incertesa" en el Madrid, però el cert és que l'única preocupació dels blancs va ser la de no encertar a tancar el partit abans del minut 83, quan Bale va fer el segon gol. No se li van veure opcions a l'Espanyol per trencar aquella ratxa de 21 anys sense guanyar al Bernabéu amb què van arribar a Madrid. Més aviat va fer la impressió de buscar que no li fessin gaire mal. Va començar ben col·locat i amb l'ordre suficient per frenar les escasses envestides de l'equip de Zidane, però a poc a poc va anar llanguint fins a convertir-se en un equip trist al qual tampoc va despertar el gol de Morata.

UN EQUIP SENSE PRESÈNCIA

A l'equip de Quique le va faltar presència, energia i, sobretot, pensar en altres coses que no fossin subjectar el seu rival per no emportar-se'n un sac. Malgrat no veure's massa exigit, l'equip blanc-i-blau tampoc va canviar de marxa. Ni tan sols al comprovar que el Madrid encarava el xoc com una d'aquelles tardes en què s'imposa la feina de condimentació per sobre de mires més altes. Poca tensió i més empenta que futbol perquè sense Modric la zona de creació baixa l'agulla gairebé al mínim.

Kroos va prendre el comandament, però va ser Isco el que va firmar les accions més notables. El malagueny i Lucas Vázquez van començar a agitar el partit davant l'atenta mirada d'un Espanyol incapaç de decidir-se a provar un ex de la casa, el meta Casilla, titular aquest dissabte davant el seu exequip en detriment de Keylor Navas, que va saltar de la convocatòria després de la seva pífia davant el Nàpols.

Tampoc Casemiro Marcelo van ser titulars, a més dels no convocats Benzema Modric. Un clar missatge de Zidane encaminat a pensar en el partit ajornat de dimecres contra el València a Mestalla per buscar ampliar la seva renda a la Lliga. Els seus comptes també passaven per una plàcida tarda davant l'equip de Quique, que va tenir la seva millor ocasió en un acció de Gerard a qui se li va assenyalar un fora de joc que no ho era quan encarava Casilla. 

OCASIÓ D'HERNÁN PÉREZ

Si l'Espanyol no havia provat el porter del Madrid, també es va prendre el seu temps l'equip blanc. Va haver d'esperar més de mitja hora per estrenar-se en l'acció del primer gol, un bon centre d'Isco que va picar de cap Morata al fons de la porteria (m. 33).

Tampoc es va entreveure una reacció immediata en l'equip blanc-i-blau després del moviment en el marcador. Això sí, almenys va visitar l'àrea de Casilla en un parell ocasions. En la primera, l'àrbitre va tallar un contraatac de tres contra un a l'assenyalar una mà involuntària d'Hernán Pérez. El jugador paraguaià va substituir Reyes i va ser l'encarregat d'inaugurar l'estadística de xuts a porteria del seu equip amb un llançament que va aturar Casilla a prop del pal.

BALE, ACLAMAT

Notícies relacionades

A pesar de la debilitat del rival, Zidane no les tenia totes amb ell. Va fer sortir Casemiro per Kovacic per impedir qualsevol sobresalt en un partit que va anar decaient i en queè, a falta d'altres al·licients, va portar la notícia del retorn de Bale després de gairebé tres mesos lesionat. El gal·lès va substituir Morata als 71 minuts i el públic el va rebre amb una gran ovació.

Per celebrar el seu retorn, Bale es va encarregar de dissipar els dubtes que començava a generar que el Madrid no tanqués el partit. El gal·lès va aprofitar una passada d'Isco en un contraatac per marcar amb l'esquerra (m. 83) i tancar una tarda en què l'Espanyol va deixar una pobra impressió, gairebé similar a la d'Undiano Mallenco, que va tancar la seva pèssima tarda passant per alt un clar penal d'Aarón Ronaldo que va encrespar el públic.

Reial Madrid, 2; Espanyol, 0