El Barça, sense màscara

Luis Enrique es presenta a la Champions amb el trident afinat, però amb l'equip encara dolgut per la lesió d'Aleix

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Encara commocionat i fins i tot espantat per la greu lesió d'Aleix Vidal, el Barça torna a Europa. Encara plorant per la greu lesió del lateral dret, que estarà cinc mesos de baixa i es perdrà el que queda de temporada per la luxació al turmell dret, l'equip de Luis Enrique està ultimant el seu redebut europeu al Parc dels Prínceps contra el París Saint-Germain que un dia va ser d'Ibrahimovic i ara pertany a Cavani. Se'n van els blaugranes amb Piqué, ja recuperat de les molèsties musculars que van fer que fos baixa a Vitòria, i amb dos joves del planter (el centrecampista Aleñà i el jove lateral dret canari Nili Perdomo) com a cares noves d'un grup que es presenta a la Champions amb gairebé totes les peces a punt.

EFECTE BALSÀMIC

La golejada (0-6) a Mendizorroza a l'Alabès B -perquè Pellegrino només va alinear quatre titulars dels que havien eliminat el Celta en la semifinal de Copa- ha exercit un efecte balsàmic sobre el Barça, capaç de traçar pics irregulars al llarg de les últimes setmanes. Però amb les peces essencials (el trident, sense anar més lluny) més afinades que mai. De Messi no se'n pot dubtar en cap partit. De Luis Suárez (18 gols, pitxitxi de la Lliga), tampoc. I de Neymar, que va completar una intermitent arrencada de curs, ni un sol retret perquè ha començat el 2017 regalant assistències, a més de marcar gols, el seu principal dèficit, i deixant detalls excel·lents amb el seu elèctric regat, unit a un compromís defensiu mai vist. No existeix a Europa cap equip que tingui tres estrelles d'aquesta dimensió al seu front d'atac.

AMB BUSQUETS I INIESTA

Unai Emery, a més a més, va patir multitud de ferides del trident quan dirigia el Sevilla, conscient també que ha de buscar registres nous per desactivar-lo just ara. Just ara que es presenta afilat en el seu retorn a la Lliga de Campions. Luis Enrique, que ha dosificat amb intel·ligència la seva plantilla per superar «un calendari atroç», com ell mateix el va definir, recupera en el camí Busquets (una hora a Vitòria de titular) i Iniesta (el capità va jugar la mitja hora final). En realitat, el tècnic recobra els guardians de l'estil, les peces que defineixen, i per bé, la ideologia futbolística del Barça.

Notícies relacionades

I en aquest catàleg de bones notícies que ha rebut Luis Enrique durant els últims dies (amb l'equip classificat per a la final de Copa) també hi ha de constatar el millor nivell de Ter Stegen sota els pals. Rafinha, una peça polivalent, capaç fins i tot d'exercir de fals lateral dret, va rebre ahir l'alta, disposat a jugar fins i tot amb màscara.

1.000 RADICALS A LES GRADES

En canvi, no hi serà Mascherano, un pilar indispensable per entendre l'estructura defensiva del Barça (ja sigui de central o de pivot), però sí que disposarà de Piqué i Umtiti en una nit d'alta tensió. Alta tensió a la gespa i a les grades després que el PSG, per primera vegada des que està en mans d'inversors qatarians, hagi acceptat l'entrada de fins a 1.000 aficionats radicals, que no tenien obertes les portes del Parc dels Prínceps des de l'any 2012. Van ser, curiosament, els mateixos jugadors de l'equip d'Emery els que van demanar aquest retorn dels radicals, que han anat accedint a l'estadi de manera progressiva. Els futbolistes es queixaven de l'escassa animació del camp i els ultres parisencs, que reuneixen dues ideologies polítiques totalment oposades, estaran demà asseguts a les grades. Un altre rival més.