Tebas anuncia una querella criminal contra aficionats del Rayo per insults a Zozulya

El president de LaLiga diu que el cas "afecta la imatge d'Espanya" i que a Ucraïna "estan alarmats"

 

  / EFE / CHEMA MOYA

2
Es llegeix en minuts

Javier Tebas, president de LaLiga, ha anunciat aquest dimecres que entre avui i demà presentarà "una querella criminal" contra 17 aficionats del Rayo Vallecano que van anar el dia 1 de febrer a la ciutat esportiva de l'equip madrileny per rebre amb insults el davanter ucraïnès Roman Zozulya.

Zozulya va arribar al Rayo al tancament del mercat d'hivern, cedit pel Betis, però a penes unes hores després va decidir tornar a Sevilla per les protestes de gran part de l'afició rayista, que l'acusa de tenir idees nazis. El jugador, quan va anar el seu primer dia a les oficines de la ciutat esportiva del Rayo, va ser rebut amb insults per alguns aficionats, que també van portar pancartes en contra de l'ucraïnès.

REUNIÓ AMB L'AMBAIXADOR

"Aquest tema afecta la imatge de la Lliga espanyola i d'Espanya", va dir Tebas, que ahir va estar reunit amb Anatoli Scherba, ambaixador d'Ucraïna a Madrid, per analitzar la situació del jugador.

Javier Tebas

president de laliga

"No podem influir més en el jugador i en els clubs, però defensarem els jugadors perquè treballin. La Lliga no s'estarà amb els braços plegats"

"Em va explicar que a Ucraïna estan alarmats amb el que ha passat, però la Lliga no s'estarà amb els braços plegats. No podem influir més en el jugador i en els clubs, però defensarem els clubs i els jugadors perquè treballin", va declarar.

"Ben aviat estarà presentada la querella criminal contra les 17 persones que van entrar al recinte de la ciutat esportiva del Rayo el dia que hi va anar el jugador. Hi ha els autors materials de l'amenaça i ara s'ha de treballar per conèixer els autors intel·lectuals", va revelar.

TRIBUNALS POPULARS

Notícies relacionades

El president de LaLiga va assegurar que en aquesta querella hi ha "persones responsables de la seva actuació" i el que es decidirà en un possible judici és si la seva "actuació és punible penalment". "Després es veurà si va ser suficient l'amenaça o no, però demanarem les penes que corresponguin al Codi Penal, perquè s'ha fet coacció de la privació d'un dret fonamental", va explicar.

Javier Tebas va manifestar que s'està tractant aquest tema amb una "total impunitat en algunes rodes de premsa" i es va mostrar "convençut que el jugador no té la ideologia que es diu, perquè estaríem admetent que hi ha tribunals populars que permeten jutjar". "No podem permetre que els tribunals populars facin ús de la por i la coacció", va comentar el president de LaLiga, que no va voler entrar a valorar com se solucionarà la situació contractual i salarial del jugador amb dos clubs implicats per la seva fitxa.