FUTBOL

Zozulya decidirà si juga al Rayo

La Lliga, que confirma la querella contra els que han criticat el fitxatge del jugador, i l'AFE recolzen el futbolista ucraïnès, a qui el Rayo ara ofereix tornar

rpaniagua36230009 madrid 10 11 2016 desayuno informativo de europa press con j170202143216

rpaniagua36230009 madrid 10 11 2016 desayuno informativo de europa press con j170202143216 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts

Javier Tebas, president de La Lliga de Futbol Professional (LFP), va assegurar ahir que es querellarà contra el grup de seguidors del Rayo Vallecano que van frustrar la incorporació de Roman Zozulya a l’equip mitjançant protestes i amenaces al president de l’entitat i al mateix jugador ucraïnès de 27 anys a qui van acusar de neonazi. El dirigent, que ha admès en alguna ocasió el seu passat ultradretà , va assegurar que hi veia una «coacció clara» i va titllar de «linxament» l’actitud dels aficionats del Rayo. 

Tebas va mantenir ahir a la nit una reunió de tres hores amb els presidents del Betis, el Rayo Vallecano i del sindicat AFE a Madrid.Una trobada a la qual també va assistir el jugador ucraïnès i en què s’intentava desbloquejar la situació de Zozulya. Finalment, el Rayo va acceptar incorporar el jugador a les seves files i garantir-li la seguretat, si bé tots van deixar en mans de Zozulya la decisió, que prendrà abans de dilluns.

Al matí, en un acte de patrocini de la Lliga, Tebas va ser contundent al valorar la possibilitat d’una querella. «Si de la següent conversa es denota que hi ha hagut coacció clara, o si el president del Rayo i el jugador em diuen que s’han sentit amenaçats, posaré una querella criminal per coaccions», va remarcar Tebas.

JUTGE

«No es pot etiquetar una persona per la seva ideologia. Mentre un jutge no sotmeti una persona a restriccions dels seus drets fonamentals, ningú ho pot fer. La tolerància d’un país es demostra sent tolerant», va dir. El Betis, mentrestant, va emetre un comunicat en què ressaltava l’«exemplar comportament» del davanter des que va arribar a Sevilla i va transmetre el seu «suport total a Zozulya i la seva família» en uns moments «tremendament difícils per a qualsevol professional».

Els jugadors verd-i-blancs també van donar el seu total suport a l’ucraïnès. «Estem aquí per expressar la nostra indignació pels episodis que ha hagut de viure el nostre company Roman Zozulya. Hem assistit a un linxament públic d’un futbolista que ha tingut un comportament professional i personal irreprotxable des que va arribar a aquest vestidor», va dir Joaquín, molt seriós en nom dels seus companys.

Notícies relacionades

Des que es va anunciar la cessió de Zozulya al Rayo, la plataforma de penyes de l’equip madrileny i el grup denominat Los Bucaneros van mostrar el seu profund rebuig. A l’arribar a les oficines de la ciutat esportiva del club rayista, el jugador ucraïnès va ser increpat per diversos aficionats que van exhibir pancartes contra el jugador, a qui acusen de tenir ideologia neonazi. Va ser necessària la presència dels antiavalots que van desallotjar alguns seguidors del Rayo.

Un compatriota de Zozulya, que o juga al Rayo o no ho podrà fer fins a final de temporada a l’haver completat la quota d’equips (Dnipro, Betis i Rayo), va sortir en defensa del futbolista del Betis. Es tracta del tennista Sergiy Stakhovski, número 111 del món, que va carregar contra els seguidors més crítics del Rayo. «Estimats ultres del Rayo. Sembla que sou uns incultes i uns individus de ment tancada. El vostre club no mereix un jugador com Zozulya», va escriure Stakhovski a les xarxes socials.