FUTBOL

El "neonazi" Zozulya torna al Betis al ser rebutjat per l'afició del Rayo

El davanter, que no podrà jugar amb el quadro andalús, va ser increpat per Los Bukaneros

rayo

rayo

2
Es llegeix en minuts

No ha durat gaire l’aventura de Roman Zozulya al Rayo Vallecano. 15 hores després que es tanqués la seva cessió des del Betis, el davanter ucraïnès ja està de tornada a Andalusia per la terrible pressió d’un sector de l’afició rayista que el considerava «neonazi».

Les protestes d’un grup d’aficionats, pertanyents a Los Bukaneros, d’ideologia d’ultraesquerra, van ser clau en el retorn del punta a Sevilla. Les crítiques i pancartes a l’entrenament d’ahir van ser determinants. 

«Davant els problemes sorgits amb els radicals del Rayo, hem parlat amb aquest club i en protecció al jugador, que és nostre, hem decidit que torni a Sevilla», va afirmar el director esportiu del Betis, Miguel Torrecilla.

«El primer és la persona i se l’ha de protegir», va destacar l’executiu bètic. El futbolista va parlar per telèfon amb Marcos Álvarez, preparador físic del Betis que domina el rus, i li va indicar que estava destrossat i molt afectat per tot el que havia passat en la seva estrena al Rayo. La tensió viscuda durant el matí va provocar l’aparició de diverses furgonetes de policies antiavalots, que van intentar treure del complex alguns d’aquests aficionats que van mostrar la seva indignació amb Zozulya.

VINCLES AMB L'EXÈRCIT

El jugador ja va tenir problemes fa uns quants mesos en la seva arribada al Betis pel suport que sempre ha mostrat a l’exèrcit del seu país i fins i tot en algunes fotos en què apareix vestit de militar i empunyant una arma. La penya Bukaneros va emetre dimarts un comunicat per advertir que el davanter no seria «benvingut» per la seva «filiació nazi».

«Ridícul rere ridícul. Entre els milers i milers de jugadors que hi ha en el mercat decideixen fitxar un reconegut neonazi com Zozulya», apuntava el comunicat.

BATALLONS FEIXISTES

«No és una qüestió d’ideologies o pensament, va més enllà: el jugador ucraïnès ha empunyat armes, ha donat diners a batallons feixistes i ha manifestat en nombroses ocasions el seu suport a la ultradreta del seu país, per a qui és un símbol», segueix el text de l’ADRV, que carrega contra el president Raúl Martín Presa.

"Va ser tot per un malentès per culpa d'un periodista. He fet una important tasca a Ucraïna ajudant els nens i els més desafavorits (Zozulya)

Notícies relacionades

El futbolista es va defensar dient que la seva mala fama es deu a un malentès «per culpa d’un periodista» per una samarreta que portava a l’arribar a Espanya al fitxar pel Betis.

«He fet una important tasca a Ucraïna col·laborant a ajudar els nens i els més desafavorits. Mai he estat vinculat a cap grup neonazi ni paramilitar», va afegir Zozulya. Li va servir de poc. El davanter ucraïnès ja és a Sevilla.