L'afició del Rayo, indignada pel fitxatge del "neonazi" Zozulya

Els seguidors del club de Vallecas deploren la incorporació del jugador ucraïnès, al qual acusen de recolzar la ultradreta del seu país

zozu

zozu

2
Es llegeix en minuts

La incorporació en el mercat d'hivern de Roman Zozulya ha provocat una onada d'indignació entre l'afició del Rayo, que ha mostrat el seu malestar a les xarxes socials amb l'arribada del davanter ucraïnès, cedit pel Reial Betis.

La seva incorporació al Betis també va estar envoltada de polèmica fa uns mesos a causa del suport que Zozulya sempre ha mostrat a l'exèrcit del seu país i fins i tot en algunes fotos se l'ha vist vestit de militar i empunyant una arma.

L'arribada de Zozulya al Rayo ha provocat malestar entre l'afició. Un exemple és el comunicat emès per la Plataforma ADRV, que qualifica de "ridícula" la decisió del club d'incorporar-lo.

"BUFETADA ALS NOSTRES VALORS"

"Ridícul rere ridícul. Quan sembla que res pot sorprendre'ns en aquest club, sempre arriba una altra bufetada als nostres valors i història: entre els milers i milers de jugadors que hi ha al mercat decideixen fitxar un reconegut neonazi com Zozulya", apunta el comunicat.

"No és una qüestió d'ideologies o pensament, va més enllà: el jugador ucraïnès ha empunyat armes, ha donat diners a batallons feixistes, llueix els seus símbols i ha manifestat en nombroses ocasions el seu suport a la ultradreta del seu país, per a qui és un símbol", segueix el text de l'ADRV, que carrega contra el president. L'ADRV declara que el club presidit per Raúl Martín Presa "podrà i haurà de rectificar".

El futbolista es defensa  i afirma que la seva mala fama es deu a un malentès per una samarreta que portava a l'arribar a Espanya al fitxar pel Betis

"Un gran incendi al club és l'última cosa que necessitem ara, però només el fet de pensar en un jugador així per al nostre club diu tot de la persona que porta aquest vaixell a la deriva, del seu absolut menyspreu pel Rayo i els valors que representa. Les penyes del Rayo no volem tipus així, ni a la gespa ni a la llotja", diu el comunicat dels penyistes que formen la Plataforma ADRV.

CULPA D'UN PERIODISTA

No obstant, el jugador bètic ha explicat en una missiva difosa pel Rayo Vallecano als seus comptes de xarxes socials que la seva "arribada a Espanya va estar acompanyada per un malentès per culpa d'un periodista que no coneix la realitat d'Ucraïna".

"Vaig arribar a l'aeroport de Sevilla amb una samarreta amb l'escut del meu país i uns versos del poeta Taras Xevtxenko, estudiat a totes les escoles de la Unió Soviètica. Aquest periodista va publicar que portava una samarreta d'un grup paramilitar que es distingeix de l'escut del meu país perquè porta una espasa de grans dimensions", continua.

AJUDA NENS

Notícies relacionades

"El Reial Betis va demanar l'eliminació d'aquesta notícia al diari, que la va retirar després de demanar disculpes i reconèixer el seu error (...) He fet una important tasca a Ucraïna col·laborant a ajudar els nens i els més desafavorits", afegeix Zozulya, que acaba amb un "visca Rayo". 

Aquest missatge no va arribar a un altre grup d'aficionats, els Bukaneros, que també han mostrat el seu malestar en xarxes socials dient que "la franja no es defensa a base de nazis" i assegurant que "no volen personatges" com Zozulya perquè la seva "filiació nazi (de Zozulya) li impedeix vestir la samarreta del Rayo. No l'embrutaràs".