EL TEMPS, PROTAGONISTA

El Dakar, paralitzat per un temporal

La novena etapa s'ha hagut de suspendre i ningú sap si el ral·li es podrà reprendre demà, dijous

 

  / AP / FRABCK FIFE

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La novena etapa del Dakar, que s'havia de córrer aquest dimecres i que unia les ciutats argentines de Salta i Chilecito, ha quedat suspesa per les males condicions climatològiques, segons acaba de confirmar l'organització de la prova francesa a Sud-amèrica. “Ens dedicarem a reagrupar els participants i intentarem reprendre el ral·li demà”, ha assenyalat Etienne Lavigne, màxim responsable de la maratoniana carrera, que està liderada en motos pel britànic Sam Sunderland (KTM) i, en cotxes, pel francès Sebastien Loeb (Peugeot).

Fins ara s'havia suspès per tempestes la sisena etapa (Oruro-La Paz) i s'havia escurçat la cinquena (Tupiza-Oruro), la setena (La Paz-Uyuni) i la vuitena (Uyuni-Salta). Patrick Vidal, meteoròleg de l'organització, ja va anunciar, fa poc més d'un mes, que aquesta setmana podia ser terrible per a la carrera. “En efecte, res de tot això és una sorpresa per a nosaltres, però sempre tens l'esperança que no es compleixin els pronòstics que fan els homes del temps. Però, sí, Vidal, tenia raó, el clima s'ha endurit en les últimes jornades”, afegeix Lavigne.

Etienne Lavigne

ORGANITZADOR DEL DAKAR

"Ens dedicarem durant tot el dia d'avui, dimecres, a reagrupar la caravana i intentarem reprendre el ral·li, com estava previst, demà dijous"

GRAN ESLLAVISSADA

Una "immensa esllavissada de terra provocada per les tempestes" va impossibilitar, dimarts passat, que els vehicles recorreguessin i completessin l'etapa. No tothom va poder arribar al campament de Salta, va informar l'organització a través d'un comunicat.

"La majoria dels vehicles de la caravana del Dakar podran arribar fins al campament utilitzant un recorregut alternatiu, incrementant la distància de l'enllaç en 200 quilòmetres aproximadament. Una part dels vehicles més importants no podran transitar per aquesta ruta", va precisar, llavors, la font oficial.

L'espanyol Nani Roma (Toyota) va advertir que la situació és complicada. "La carretera està trencada, estem sense roba i no sabem on dormirem. És tot una mica caòtic", va assegurar el pilot, que avui ha quedat fora del podi.

La novena jornada, que s'havia de córrer avui, era, segons tots els experts, l'etapa decisiva, ja que era el recorregut més llarg del ral·li (977 quilòmetres, 406 d'ells cronometrats), que portaria els competidors des de Salta fins a Chilecito, sent el 98% del trajecte fora pista, cosa que encara enduria més la prova.

L'etapa suspesa  L'etapa suspesa avui estava considerada "decisiva", ja que tenia gairebé 1.000 km de recorregut

CLASSIFICACIONS

Notícies relacionades

El ral·li segueix, doncs, encapçalat en motos per Sunderland (KTM), que té 20.58 minuts d'avantatge sobre el xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna) i 28.49 minuts sobre el francès Adrien Van Beveren (Yamaha). El primer espanyol en dues rodes és Gerard Farrés (KTM), que està a 34.24 minuts del líder.

En cotxe, el domini de Peugeot és inqüestionable. El campioníssim de ral·lis, el francès Sebastien Loeb, avantatja en 1.38 minuts Monsieur Dakar, el també francès Stéphane Peterhansel i en 17.17 minuts el seu compatriota Cyril Després. El primer espanyol és Nani Roma (Toyota), quart, a 23.36 minuts de Loeb.