LA GRAN CURSA SUD-AMERICANA

Els favorits agafen el control del Dakar

L'australià Price (KTM) i el francès Loeb (Peugeot) guanyen la segona etapa i es converteixen en els nous líders en motos i cotxes

rozas36751262 topshot   peugeot s pilot sebastien loeb and co pilot daniel170103204723

rozas36751262 topshot peugeot s pilot sebastien loeb and co pilot daniel170103204723 / FRANCK FIFE

3
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Ha començat l'autèntic Dakar. El Dakar 2017, amb etapes de 803 quilòmetres i trams cronometrats de 275. Encara falta per inaugurar-se el Dakar de la navegació, que apareixerà els pròxims dies, en les dures etapes de Bolívia. De moment, en la primera etapa autèntica, dura, llarga, d'alta velocitat, els caps, els favorits, els campions ja s'han posat al capdavant de les dues grans classificacions de motos i cotxes. L'australià Toby Price, cap suprem de KTM i actual campió del Dakar, s'ha apoderat de la taula de les dues rodes, mentre que el nou vegades campió del món de ral·lis, el francès Sebastien Loeb (Peugeot), s'ha enfilat a dalt de la classificació de les quatre rodes. Tant Price com Loeb han guanyat l'etapa d'avui entre Resistencia i San Miguel de Tucumas, al nord-est de l'Argentina.

Price, que ha sortit en el lloc 17è, ha sigut el més ràpid en una pista molt veloç on motos i cotxes han superat fàcilment els 200 km/h. El campió vigent ha superat per 3.22 minuts l'austríac Matthias Walkner (KTM) i per 3.51 minuts el portuguès Paulo Gonçalves, un dels espadatxins de la firma Honda al Dakar.

Toby Price

PILOT OFICIAL DE KTM

"Ha sigut un dia bastant difícil per totes aquestes vaques i pols que ens hem trobat al llarg d'una etapa molt ràpida"

KTM JA DOMINA

"Ha sigut un dia bastant difícil per totes aquestes vaques i per tota la pols", ha dit Price al finalitzar l'especial i abans d'emprendre l'enllaç cap al pròxim campament. Gonçalves, en canvi, ha atribuït la dificultat d'aquesta etapa a la calor. "Els primers dies sempre són especials per la calor. Hem acabat amarats de suor", ha afirmat.

Price supera en la general Walkner per 2.39 minuts i Gonçalves, per 2.54 minuts. El millor espanyol és Joan Barreda (Honda), que avui ha acabat 10è i està novè en la general a 5.32 minuts de Price. “Ha sigut una etapa amb una primera part perillosa, amb molts forats i una pista molt ràpida”, ha comentat Barreda a la meta de San Miguel de Tucuman. “Avui hem mantingut un ritme segur i sense prendre gaires riscos. Estic content. Les primeres etapes no hi ha gaires diferències i és el tràmit que busquem. Ja vindran jornades amb més navegació, on intentarem marcar la diferència. L'etapa de demà tindrà una primera part de més navegació, als primers quilòmetres, i intentarem retallar una mica el temps”.

Sebastian Loeb

PILOT OFICIAL DE PEUGEOT

"Ha sigut com un tram del Mundial de ral·lis que jo corria. Molt veloç, gairebé sense navegació, i el cotxe ha anat a la perfecció, molt ràpid"

LOEB, COM EN EL SEU MUNDIAL

Notícies relacionades

En cotxes, Loeb ha superat per 1.23 minuts el qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota) i per 2.19 minuts l'espanyol Carlos Sainz (Peugeot), mentre que la resta de grans favorits han seguit aquest trio de molt, molt a prop. El sud-africà Giniel de Villier (Toyota) ja ha començat a fer-se notar i ha acabat quart, davant d'un atent i veloç Nani Roma (Toyota) i una mica allunyat del 12 vegades campió del Dakar (6 en motos i 6 en cotxe), el francès Stéphane Peterhansel (Peugeot), que ha sigut setè, a una mica més de sis minuts del seu compatriota Loeb, que mana a la taula amb 28 segons més que Al-Attiyah; 1.56 minuts més que Sainz; 2.05 minuts més que De Villiers i 7.26 minuts més que Peterhansel.

“L'etapa d'avui ha sigut molt, molt, divertida, molt, però he de reconèixer que he tingut molt d'avantatge, ja que es tractava gairebé, gairebé, d'un tram del Mundial de ral·lis on la velocitat punta del nostre Peugeot ha sigut vital, ja que no hi havia gaire navegació”, ha reconegut Loeb a la meta. “El nostre cotxe s'ha comportat com una bèstia”.