Laudrup, esquitxat per l'escàndol de Football Leaks

El representant de l'entrenador danès va firmar acords secrets per guanyar 4,3 milions en traspassos del Swansea

abertran23338048 swansea city s danish manager michael laudrup awai160325191149

abertran23338048 swansea city s danish manager michael laudrup awai160325191149 / IAN KINGTON

1
Es llegeix en minuts

El nom de Michael Laudrup figura en el nou capítol de les denúncies de Football Leaks i el consorci de mitjans liderats per Der Spiegel sobre els foscos negocis del món del futbol. Ho fa via el seu representant, el turc nacionalitzat espanyol Bayram Tutumlu. Aquest va ingressar uns 4,3 milions d'euros gràcies a acords secrets per emportar-se el màxim de la comissió quan Laudrup entrenava el Swansea de la Premier League, del 2012 al 2014.

Segons la investigació dels mitjans internacionals que ha posat en relleu el desviament de 150 milions d'euros en paradisos fiscals per part de Cristiano RonaldoCristiano Ronaldo, el Swansea va acomiadar Laudrup i va tallar relacions amb l'agent quan va sospitar del negoci de les comissions de Tutumlu. En una carta a la League Managers Association, el club gal·lès va escriure: "Creiem que si BT (Bayram Tutumlu) no estava involucrat en la incorporació d'un jugador, ML (Michael Laudrup) rebutjava que s'unís a l'entitat. Seguim investigant".

"QÜESTIÓ MORAL"

Amb això, el club pretenia estalviar-se la indemnització per acomiadament de Laudrup. No ho va aconseguir i va acabar pagant el maig del 2014 1,88 milions a l'exjugador del Barça i el Madrid i 415.000 a l'agent. Segons cita el diari El Mundo, que forma part del consorci de mitjans, Laudrup ha negat rotundament rebre qualsevol pagament per fitxar un determinat futbolista. "Jo no he rebut mai ni un sol cèntim per fitxar un jugador. Això era assumpte dels clubs". Tutumlu el ratifica en el mateix rotatiu. "No vaig donar mai diners o contraprestació a Laudrup".

Notícies relacionades

Un altre nom que ha sortit en l'informe dels negocis ocults és el de Martin Odergaard. En aquest cas per bé. El desembre del 2015, el pare del jugador va rebutjar crear una empresa per gestionar els drets d'imatge del jove futbolista del Reial Madrid. "És una qüestió moral", va dir als seus advocats. 

José Mourinho té una segona partJosé Mourinho. Segons informa El Mundo, els seus advocats van aconseguir enganyar el fisc espanyol sumant un milió d'euros de despeses inexistents a la seva empresa de les illes Verges, sense empleats ni cap mena d'activitat. Amb això van reduir considerablement els impostos a pagar a la Hisenda espanyola".