McGregor se cita amb el combat del segle

La superestrella de l'MMA lluitarà dissabte a la nit per conquistar el segon cinturó a l'UFC

La victòria el situaria a dalt de tot d'una emergent indústria valorada en més de 4.000 milions de dòlars

segea36224533 new york ny november 09 ufc featherweight champion conor161110144705 / Michael Reaves

segea36224533 new york  ny   november 09  ufc featherweight champion conor161110144705
segea36224393 new york  ny   november 09  ufc featherweight champion conor161110144727

/

3
Es llegeix en minuts
Edu Sotos
Edu Sotos

Periodista

ver +

«Dissabte a la nit seré immortal», va dir aquesta setmana amb la seva inconfusible arrogància la superestrella de la MMA (acrònim de les Arts Marcials Mixtes), Conor McGregor. Aquest barbut irlandès de 28 anys, 65 quilos de pes i força tatuat –un goril·la coronat i un tigre adornen el seu tors– s’ha convertit en un fenomen amb més de 7,5 milions de seguidors a la xarxa social Instagram i el protagonista indiscutible de la franquícia més mediàtica del món del combat, l’Ultimate Fighting Championship (UFC). Una empresa fundada fa tot just 23 anys i que en aquest temps ha aconseguit multiplicar el seu valor de mercat des dels dos milions de dòlars fins als més de 4.000 actuals (3.600 milions d’euros).

Conegut com 'The Notorious', l’actual campió del pes ploma (fins a 65 quilos) podrà obtenir dissabte  a la nit al Madison Square Garden de Nova York, per primera vegada en la història del circuit, dos cinturons de campió a la vegada, una cosa mai vista: de ploma i de pes lleuger (fins a 70 quilos).

La gesta seria l’equivalent a aconseguir la immortalitat en el multimilionari món de les lluites a l’octògon en què la glòria pot durar només 13 segons, el temps que va trigar el brasiler José Aldo a perdre el cinturó dels lleugers davant de l’esquerra devastadora de McGregor. Un combat èpic que va convertir l’irlandès en el nen mimat de l’UFC.

Enorme ego

«Tindré el meu segon cinturó i l’aixecaré, cosa que no ha passat mai abans. Això ho significa tot per a mi: és el meu treball, és la meva vida. Estic a punt», va assegurar McGregor, que sempre parla dels seus combats com si estiguessin guanyats per endavant emparant-se en les seves 20 victòries al campionat, de les quals 17 van ser per KO. Però la mida de la seva boca només és comparable a la del seu ego. 

Un portent físic de 32 anys criat al ghetto de Kensington, un dels barris més perillosos de Pennsilvània, amb 27 victòries, 14 per KO, i capaç d’executar algunes de les més espectaculars submissions del Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ). Cosa que molts recriminen a McGregor, que, tot i ser cinturó negre en l’art marcial brasilerojaponès, ha patit les seves tres úniques derrotes per submissió, sent la més humiliant la que va patir contra Nate Díaz al març quan encara somiava cordar-se el cinturó del pes wèlter (fins a 77 quilos). Una bogeria que el va obligar a pujar 10 quilos de pes en poques setmanes i que li va costar la seva imatge d’invencible.

Però a McGregor el ridícul li importa poc o gens. Té clar que els seus dies de glòria arribaran al final qualsevol d’aquests dies i es dedica a disfrutar cada segon de la fortuna que ha recollit des que va decidir abandonar la feina de lampista a Dublín i dedicar-se íntegrament a la MMA. El seu últim capritx, més enllà de la seva obsessió pels vestits fets a mida, és el Rolls-Royce Ghost personalitzat amb què anirà al Madison Square Garden per al combat de la seva vida. Un fetitxe d’última hora valorat en 350.000 dòlars que sembla haver sigut inspirat pel seu amic Cristiano Ronaldo, que, igual que ell, no amaga la seva afició per col·leccionar els models més exclusius de Bugatti, Lamborghini i Rolls-Royce. 

Cosa que no és gens estranya si es pensa que McGregor és el segon esportista del món (el futbolista portuguès és el quart) que més cobra per cada segon de treball efectiu: ha fet 13,5 milions de dòlars (12,2 milions d’euros) en 424 segons.

Notícies relacionades

Avui dissabte a la nit decidirà si McGregor serà «l’immortal» que ell mateix s’ha cregut que és o si, per contra, acaba convertint-se en una joguina trencada més de l’UFC com ho van ser en el seu moment la lluitadora Ronda Rousey o el carioca d’adopció José Aldo, a qui, després d’ostentar el cinturó del pes ploma entre el 2011 i el 2015, ni tan sols se li ha donat l’oportunitat de disputar la revenja contra l’irlandès.

Potser, el que diferencia McGregor de la resta de lluitadors és que la seva xuleria, la seva particular filosofia i el seu cridaner estil de lluita, una barreja de boxa tradicional amb les últimes teories del moviment, hipnotitzen milions d’espectadors d’arreu del món. Mentre 'The Notorious' segueixi guanyant a l’UFC el negoci del combat a l’octògon seguirà sent una gran mina d’or.