Aduriz es guanya plaça en la selecció de Lopetegui

El tècnic basc l'inclou per primera vegada en els seus plans, encara que assegura que tenia la decisió presa abans dels seus cinc gols al Genk

14782577694298

14782577694298

1
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Julen Lopetegui no ha tingut més remei que repescar Aritz Aduriz per a la selecció espanyola, a la qual no havia tornat després de l'Eurocopa de França. Després dels seus cinc gols al Genk, el davanter basc ha sigut convocat pel seleccionador per al partit de classificació per al Mundial de Rússia 2018 contra Macedònia, el dissabte 12 a Granada, i per a l'amistós davant Anglaterra a Wembley el dimarts dia 15.

El tècnic basc ha assegurat aquest divendres, no obstant, que el festival golejador del davanter de l'Athletic no ha sigut el motiu de la seva convocatòria, sinó que ja ho tenia decidit per endavant davant el bon moment que passa, amb cinc gols a la Lliga, als quals va sumar dijous uns altres cinc a l'Europa League.

DECISIÓ ANTERIOR

“Aduriz va aconseguir un repte difícil per a qualsevol davanter, però ja el teníem al cap abans del partit contra el Genk. Està molt bé i ens pot aportar moltes coses. La decisió ja estava presa amb anterioritat”, ha dit Lopetegui, que ha explicat que l'atacant blanc-i-vermell dóna a l'equip “diferents alternatives, solucions diferents, però totes combinen bé amb la manera amb què volem atacar. Manté unes condicions físiques intactes i cada vegada ho fa millor”. El febrer de l'any que ve complirà 36 anys.

Notícies relacionades

Davant les importants baixes defensives –Piqué, Alba, Ramos i Javi Martínez--, el seleccionador ha tornat a cridar Íñigo Martínez, Bartra i Azpilicueta, als quals se suma el sevillista Escudero, una altra de les grans novetats, juntament amb Aduriz, Mata i Asenjo, el porter del Vila-real.

SENSE CASILLAS

En les tres llistes que ha facilitat des que va accedir al càrrec, el seleccionador ha canviat de tercer porter. Asenjo substitueix en aquesta Sergio Rico, que al seu torn va rellevar Adrián, que va aparèixer en la primera. Casillas segueix sense aparèixer. “No tancaré cap porta a ningú. Prendrem les decisions d'acord amb el que vegem”, ha comentat el tècnic.

La llista de convocats

Davanters: Morata (R. Madrid), Diego Costa (Chelsea), Callejón (Nàpols), Nolito (M. City) i Aduriz (Athletic