Mor una exportera de Gàmbia intentant travessar el Mediterrani

Fatim Jawara, de 19 anys, perd la vida a l'intentar arribar a Europa des de Líbia

jawara

jawara

1
Es llegeix en minuts

Una exportera de la selecció de futbol de Gàmbia es va ofegar intentant travessar el Mediterrani per arribar a Europa. Fatim Jawara, de 19 anys, va perdre la vida quan intentava travessar en una embarcació de Líbia a Europa, segons va explicar Raig Mbenga, assistent de la selecció nacional sub-17, una categoria en la qual Jawara havia destacat.

Fatim Jawara, portera de futbol, va deixar Gàmbia al setembre, va travessar el desert del Sàhara i va arribar a Líbia. "La seva mort és prematura. Ens en recordarem de les seves actuacions en el terreny de joc", va indicar Mbenga.

"Estem desesperats. És una pèrdua enorme per a l'equip nacional i per al país", va afirmar el president de la Federació Gambiana de Futbol, Lamin Kabba. "Recordarem el xut de penal que va aturar en un partit amistós entre l'equip nacional i un equip de joves escoceses de Glasgow, fa un any", va apuntar.

PAÍS PETIT

Els gambians ocupen el quart lloc en el nombre de migrants arribats a les costes d'Itàlia, malgrat que amb 1.800.000 habitants és un dels països més petits de l'Àfrica.

A Gàmbia, el 60% de la població viu en la pobresa i una tercera part subsisteix amb menys d'1,25 dòlars al dia, segons un informe de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) sobre desenvolupament humà, publicat el 2013.

Més de 3.300 persones van morir aquest any al Mediterrani intentant arribar a Europa, segons l'Organització Internacional de Migracions (OIM).

CULPAR LES FAMÍLIES

Notícies relacionades

El president gambià, Yahya Jammeh, va culpar el maig del 2015 les famílies dels migrants d'enviar els seus fills a intentar la perillosa aventura de travessar el Mediterrani.

El ministre gambià d'Informació, Xerif Bojang, va justificar la setmana passada la retirada del seu país del Tribunal Penal Internacional (CPI) pels "assassinats massius de joves migrants africans a les aigües i les platges europees".