Iniesta, Premio Nacional al joc net

El CSD també distingeix Beitia, Muguruza i Javier Fernández, entre altres

jcarmengol35853521 b2 5305  shkoder  albania   09 10 2016   albania s andi lila161010172605

jcarmengol35853521 b2 5305 shkoder albania 09 10 2016 albania s andi lila161010172605 / ARMANDO BABANI

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El futbolista Andrés Iniesta, el patinador Javier Fernández, la saltadora d'altura Ruth Beitia i la tennista Garbiñe Muguruza han sigut guardonats aquest dilluns amb els Premios Nacionales del Deporte 2015, que convoca el CSD. En altres categories dels premis s'ha distingit la selecció masculina de bàsquet, l'entrenador argentí del Sevilla Jorge Sampaoli, LaLiga, i l'Ajuntament de Lleó i Pedro Ferrándiz, entre altres.

Javier Fernández, que el 2015 va guanyar el primer dels seus dos títols Mundials de patinatge artístic, rebrà el premi Rei Felip com a esportista masculí més destacat. El premi Reina Letizia, a la millor esportista femenina, serà per a Ruth Beitia, aquest any campiona olímpica de salt d'altura a Rio i que el 2015 va ser bronze mundial a Moscou.

El premi Rei Joan Carles a l'esportista revelació és per a la tennista Garbiñe Muguruza, finalista de Wimbledon el 2015 (en aquest 2016 va guanyar Roland Garros), mentre que el Premi Reina Sofia, que distingeix el joc net, és per al futbolista internacional del FC Barcelona Andrés Iniesta.

L'argentí Jorge Sampaoli, entrenador del Sevilla FC i que el 2015 va conduir la selecció xilena de futbol a guanyar la seva primera Copa Amèrica, rebrà el Trofeu Comunitat Iberoamericana.

El taekwondista Jesús Tortosa, premi Infanta Elionor a l'esportista menor de 18 anys amb millor progressió; el president del comitè paralímpic espanyol Miguel Carballeda, premi Infanta Sofia pel foment de l'esport entre els discapacitats; la selecció masculina de bàsquet, campiona d'Europa el 2015, Copa Baró de Güell al millor equip; i LaLiga4Sports, Copa Stadium a l'entitat destacada per la seva contribució al foment de l'esport, també figuren entre els premiats.

Notícies relacionades

Completen la relació l'Ajuntament de Lleó, Premi Consell Superior d'Esports; el Col·legi Base, Trofeu Joaquín Blume; l'INEF de Madrid pel seu 50 aniversari, Premio Nacional a les Arts i les Ciències Aplicades a l'Esport; i Pedro Ferrándiz, premi Francisco Fernández Ochoa a una vida entregada a l'esport.

El jurat va estar presidit pel director general d'Esports, Óscar Graefenhain. Els premis s'entregaran en una data encara per decidir.