'La Roja' de Lopetegui s'estrena amb un triomf brillant davant Bèlgica

Dos gols de Silva deixen un bon sabor de boca en la posada de llarg d'un equip que s'ha mostrat molt superior a su rival

tecnicomadrid35349270 jw01  bruselas  b lgica   01 09 2016   vitolo  i  y daniel c

tecnicomadrid35349270 jw01 bruselas b lgica 01 09 2016 vitolo i y daniel c

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

L’estrena de Julen Lopetegui a la banqueta de 'la Roja' ha aparcat les ombres per mostrar les millors llums fins a tancar-se amb un còmode triomf amb dos gols de Silva (0-2). Es tractava d’entreveure el pedigrí que pot arribar a tenir la nova selecció després de la sortida de Vicente del Bosque i l’arribada d’un tècnic que s’ha envoltat de bona part de l’equip al qual va fer campió d’Europa sub-21.De Gea, Carvajal, Koke, Thiago o Morata van entrar en la primera alineació de Lopetegui. Un onze que va anar de menys a més fins a acabar assentant-se i mostrar la seva superioritat davant un rival que no en va tenir prou amb la pressió o el talent d’homes com Hazard De Bruyne.

Bèlgica apareixia com un rival compromès per contrastar les idees d’una selecció amb dificultats per tenir el control de la pilota. Ho va aconseguir al tram final de la primera part, quan Thiago va agafar el timó al centre del camp. Amb Silva i Vitolo van donar caràcter a un equip que va superar la pressió del conjunt belga, així com el primer avís en un remat de Witsel després d’un error de De Gea que va fallar al no tallar el centre d’Hazard.

LESIÓ DE MORATA

Si no es mirava la banqueta espanyola, semblava una entrega més de les últimes de la selecció, amb més intents que precisió. I és que la Roja va trigar a trobar el seu llibre de ruta en un partit exigent, tot i que amb poc ritme durant la primera mitja hora. Lopetegui va perdre Morata per una contusió a la cuixa als 22 minuts. «Morata té un cop. Tenia la sensació que podia tenir un problema muscular, però afortunadament no l’ha arribat a tenir i per precaució s’ha retirat», va desvelar el seleccionador després del partit. El va reemplaçar Diego Costa, que va tornar al combinat espanyol amb el guarisme que parla d’un gol en els 10 partits que havia disputat fins a aquest amistós contra laBèlgica de Robert Martínez.

Amb Silva trencant entre línies, Vitolo per la dreta i la positiva aparició de Thiago, l’equip de Lopetegui va anar a més fins a dibuixar una excel·lent jugada per obrir el marcador. Va ser un contraatac portat per Silva, Carvajal i Vitolo, que va retallar Courtois i el centre del qual Costa va deixar passar perquè Silva marqués amb l’esquerra (m. 33).

Un gol brillant que va obrir el recital de l’equip de Lopetegui, que més que el dia de l’estrena semblava estar bastant rodat. Amb Thiago, la selecció espanyola va trobar la idea que vol el nou seleccionador, la de tenir la pilota i jugar-la amb criteri. Ho va fer fins a desfigurar la selecció número dos del rànquing de la FIFA.

COP DE CAP DE PIQUÉ

Notícies relacionades

A la solidesa al centre del camp s’hi van sumar Busquets i Koke. El jugador de l’Atlètic li va posar una pilota mesurada en el servei d’una falta a Piqué, però el seu excel·lent cop de cap el va treure Courtoisamb una gran intervenció (m. 48). En ple festival de futbol, Lukakuva fer caure Vitolo dins l’àrea. Aquest cop no hi va haver experiments a l’hora de llançar el penal, com va passar en la passada Eurocopa de França amb Sergio Ramos davant Itàlia. Silva va ser l’elegit per llançar, i va marcar la pena màxima i va segellar el seu doblet (m. 62).

XIULETS DEL PÚBLIC ALS JUGADORS

Lopetegui va tirar de banqueta i això no va portar cap rebaixa en el joc del combinat espanyol. Al contrari. La Bèlgica del català Robert Martínez seguia sense alçar el cap davant el domini del rival. El públic del ReiBalduí va xiular els seus jugadors per la mala imatge de l’equip local, i es va inclinar davant Silva, que va deixar el camp entre aplaudiments. Era el tancament del primer assaig de l’era Lopetegui, que deixa a l’horitzó empremtes d’esperança a càrrec d’una generació que té molt a dir. 

Bèlgica, 0; Espanya, 2

Camp: Rei Balduí (35.000)