Els germans Brownlee arrasen els espanyols en triatló

Els britànics s'emporten l'or i la plata, mentre que Mola no pot repetir l'actuació de Gómez Noya el 2012 i acaba vuitè

jcarmengol35194797 2016 rio olympics   triathlon   final   men s final   fort c160818174217

jcarmengol35194797 2016 rio olympics triathlon final men s final fort c160818174217 / DAMIR SAGOLJ

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / RIO DE JANEIRO (enviat especial)

Espanya ha tirat una bona oportunitat de medalla en aquest superdijous olímpic a Rio al quedar lluny del podi en el triatló masculí, celebrat a la icònica platja de Copacabana.

En absència del subcampió olímpic de Londres 2012, Javier Gómez Noya, lesionat fa un mes en una caiguda de la bicicleta a Lugo, en què es va fracturar el braç, Mario Mola, Fernando Alarza i Vicente Hernández han sortit endarrerits en el sector de natació (1.500 metres al mar) i no han pogut enllaçar durant els 40 quilòmetres de bicicleta amb un sòlid grup davanter de 10 triatletes, encapçalats pels terrorífics germans anglesos Alistair i Jonathan Brownlee.

Mola ha sortida de l'aigua a 16 segons del primer i ha començat els 10 quilòmetres de carrera (la tercera modalitat del triatló olímpic) a 1.24 minuts, una distància massa gran per poder aspirar a medalla. El grup davanter de la bicicleta no havia fet més que augmentar la diferència sobre el perseguidor, en què en un moment determinat s'han unit els tres espanyols sense poder col·laborar eficaçment per retallar diferències.

Notícies relacionades

Després de la segona transició, la carrera a peu ha sigut una exhibició dels Brownlee, que de seguida s'han desfet de tots els altres integrants del grup de 10 (inclòs l'eslovac Richard Varga, que ha treballat per a ells en els dos primers segments) i el francès Vincent Luis, l'últim a despenjar-se. I al quilòmetre 6, ha sigut el gran dels germans el que se n'ha anat sol per l'avinguda Atlántica de Copacabana per reeditar el seu títol del 2012, aconseguit a Hyde Park davant de Gómez Noya i el seu germà Jonathan, que aquest dijous ha pujat un lloc i s'ha quedat amb la plata, davant del sud-africà Henri Schoeman, bronze.

Mola, un gran corredor (dels pocs capaços de córrer per sota dels 30 minuts els 10 quilòmetres, com Alistair), ha remuntat diverses posicions en la carrera a peu (ha deixat la bicicleta 14è) i ha acabat vuitè, a 1.25 minuts d'Alistair Brownlee, que diversos metres abans de la meta s'ha parat, ha saludat i ha entrat caminant, amb Jonathan entrant a penes sis segons darrere abans que els dos germans de Leeds s'hagin fos en una emotiva abraçada a terra. Fernando Alarza ha sigut 18è, a 3.07 minuts, i 'Chente' Hernández, 27è, a 3.49.