Ona Carbonell i Gemma Mengual debuten amb una quarta posició

"Hi ha hagut algun error. La puntuació s'ha de millorar per lluitar per les medalles", admet Carbonell

  / EFE / LAVANDEIRA JR

 
aguasch35114293 jj0008 r o de janeiro   brasil   14 08 2016   las espa olas 160814191854
aguasch35114338 jj0008 r o de janeiro   brasil   14 08 2016   las espa olas 160814191844

/

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / RIO DE JANEIRO (enviat especial)

Allunyades de la controvèrsia generada per el color verdós de la piscina Maria Lenkcolor verdós de la piscina Maria Lenk, que aquest diumenge ha tornat a la seva tonalitat habitual després que l'organització decidís substituir l'aigua de la piscina durant la nit anterior en un transvasament de 3.750.000 litres, Gemma Mengual i Ona Carbonell han debutat a la ronda preliminar de la rutina lliure amb un exercici carregat de dificultat. Al ritme de flamenc, provocant el deliri entre uns aficionats carioques acostumats a la samba, la parella espanyola ha firmat una quarta posició que manté totes les opcions de medalla a l'espera del que passi en la rutina tècnica que es disputarà dilluns i en la lliure de dimarts. 

A ritme de flamenc, el duo espanyol s'ha quedat a menys d'un punt de la tercera posició A ritme de flamenc, el duo espanyol s'ha quedat a menys d'un punt de la tercera posició

En el primer dia de competició de la natació sincronitzada en aquests JocsEspanya ha aconseguiy una puntuació de 93.7667 amb un exercici que combinava la passió de la música flamenca amb el toc sentimental que caracteritza el duo de nedadores. Inspirades en el concert d'Aranjuez de Joaquín Rodrigo en l'apartat rítmic, les espanyoles han superat la Ucraïna d'Anna Tarrés (93.533), una altra de les favorites en la lluita per les medalles, i s'han quedat a menys de punt de la tercera posició, que ostenta Japó a l'aconseguir una marca de 94.400. "Hi ha hagut algun error, però hi ha marge de millora. La puntuació s'ha de millorar per lluitar per la medalla, però tenim capacitat d'anar a mort a la final i viure-ho més que mai", va afirmar Carbonell.

Amb la incertesa de l'estat de la piscina, la barcelonina va descriure la inquietud viscuda el dia abans. "Ens hem llevat a les cinc del matí mirant el correu i fins que no hem arribat aquí no sabíem si es competiria o si es endarreriria".

INABASTABLES

INABASTABLESComplint amb el guió previst, Xina i Rússia, vigent campiona olímpica, mundial i europea, han protagonitzat una pugna per la primera posició que les converteix en inaccessibles per a la resta de competidores. Les russes Natàlia Ixtxenko i Svetlana Romaixina han executat una actuació plena de velocitat i amb una mestria que li ha permès aconseguir un avantatge de dos punts respecte al seu immediat perseguidor (98.066), un combinat xinès que amb un exercici de força i tècnica ha demostrat que no renuncia a l'or (96.066). 

Gemma Mengual

NEdadora espanyola

"Hem de disfrutar-ho. Nedar per nosaltres, per tot el que ens hem entrenat, per les nostres entrenadores, famílies i gent que ens recolza" 

Notícies relacionades

Qüestionada per les opcions de medalla, Carbonell ha recordat la seva actuació en els Jocs de Londres per assegurar que no hi ha res de decidit i ha alertat que la igualtat existent pot ser una carta a favor d'Espanya. "Tot és possible. Ningú millor que jo per dir-ho. Anàvem terceres en la preliminar i en el duo tècnic i hem guanyat la plata a la final", va advertir.

Per la seva part, Gemma Mengual va advocar per disfrutar dels que són els seus quarts Jocs Olímpics i ha admès que afronta la cita de Rio d'una forma especial. "Ho visc com una superació personal. Em veig aquí, a un nivell, i penso: he sigut capaç. Hem de disfrutar-ho. Nedar per nosaltres, per tot el que ens hem entrenat, per les nostres entrenadores, famílies i gent que ens recolza".