Neymar s'acosta a l'or

El jugador del Barça fa un partidàs contra Colòmbia i es converteix en l'esperança de la 'torcida' per batre Hondures a les semifinals

La 'torcida' confia en el blaugrana per superar Hondures a la semifinal de dimecres que ve

jmexposito35108663 jjoo300  sao paulo  brasil   13 08 2016   neymar  c  de bras160814171517

jmexposito35108663 jjoo300 sao paulo brasil 13 08 2016 neymar c de bras160814171517 / ALAN MORICI

3
Es llegeix en minuts
Edu Sotos
Edu Sotos

Periodista

ver +

S'acostuma a dir que la venjança és un plat que se serveix fred. Neymar Júnior tampoc va tenir pressa i va preparar la seva particular ‘vendetta’ a foc lent. Més de dos anys després del criminal cop de genoll del colombià Camilo Zúñiga al Mundial del Brasil, aquell que per poc va estar a punt de deixar el brasiler en una cadira de rodes, el brasiler es va cobrar la seva satisfacció. Encara que el lateral del Watford anglès no estava entre els onze jugadors que 'los cafeteros' van plantar sobre l'Arena Corinthians de São Paulo, els seus compatriotes van pagar l'atreviment d'acabar amb el somni de la infància del capità.

"El pitjor moment de la meva carrera esportiva i el que em va afectar més va ser al Mundial del 2014 al Brasil. El somni de la meva infància era ser campió del món, però es va frustrar per culpa d'una lesió que va estar a punt de deixar-me fora del futbol la resta de la meva vida", va reconèixer Neymar en una entrevista concedida poc abans de l'arrencada dels Jocs de Rio 2016, quan sabia que els veïns sud-americans es podrien creuar en el seu camí a l'or olímpic. Però el 'camisa 10' en va tenir prou amb els primers 12 minuts del partit de quarts per executar el seu càstig.

ENTRADES I COPS DE COLZE

Després d'un absurd cop de colze contra Gabriel Jesús, una de les primeres mostres de la impotència dels visitants, un potent xut amb la dreta del brasiler va desarmar la fràgil barrera de Colòmbia i va acabar incrustat a les xarxes de Bonilla. En un moment Neymar va col·locar el Brasil a les semifinals, on es veurà les cares amb Hondures, i va demostrar per què, actualment, és l'únic jugador que pot suportar el brutal pes del braçal de capità de la pentacampiona sobre el braç dret. No obstant, el temperament del crac barcelonista sobre el terreny de joc també és la seva principal condemna. Poc després de rebre una duríssima entrada de Lerma, la sang del davanter va començar a bullir.

"L'entrada de Neymar era expulsió", "L'entrada de Neymar era expulsió", va afirmar el tècnic colombià

El primer que va patir les conseqüències de la còlera 'verdeamarela' va ser el centrecampista colombià Andrés Felipe Roa. "L'entrada de Neymar en circumstàncies diferents seria expulsió. No és un secret que és un gran jugador, però la falta que va fer és condemnable", va esclatar després del partit el tècnic colombià Carlos Alberto Restrepo. La tangana que va acompanyar l'incident va tornar a situar Neymar a l'ull de l'huracà. Per sort per al brasiler, la banqueta al complet del Brasil es va llançar a ajudar-lo i la cosa va acabar amb una benèvola targeta groga. “Prefereixo centrar-me en la seva participació en el 99% restant del partit, ja sabem que Neymar tenia els seus comptes pendents amb els colombians”, va justificar el tècnic local Rogério Micale, que no va amagar mai la seva debilitat per Ney.

EL QUE NI PELÉ VA ACONSEGUIR

Notícies relacionades

Finalment, la sang no va arribar al riu i després d'una sèrie de fortíssimes entrades al final del primer temps la segona part del partit es va caracteritzar per un futbol fluid que va permetre a Luan segellar el definitiu 2-0 per al Brasil. Amb Neymar aparentment 100% recuperat de l'esquinç al turmell dret i el rècord de victòries als Jocs (33 triomfs en les seves 12 participacions), la ‘'canarinha' s'enfrontarà dimecres que ve a Hondures al mític Maracanà. “Han arribat amb molt mèrit i competència, hem de respectar i som conscients de la qualitat d'Hondures”, va alertar Micale sobre l'equip que va eliminar l'Argentina i Corea del Sud

La 'seleçao' La 'seleçao' té  el rècord de 33 victòries en 12 participacions en els Jocs

Encara que no es pot abaixar la guàrdia, al Brasil a ningú se li escapa que Neymar està a només dos passos de penjar-se l'or que se li va escapar a Londres 2012 i aconseguir una cosa que ni el mateix Pelé va aconseguir. Aquesta vegada el capità ho tindrà tot a favor seu per aconseguir el seu somni al Maracanà. Els 70.000 colls de la 'torcida' brasilera prometen crear dimecres un verdader infern a les grades del temple del futbol. Després del seu recital en els dos últims partits i de fer callar qualsevol crítica sobre el seu compromís amb l'escut, la definitiva consagració de Neymar amb la samarreta del Brasil està servida. Rio 2016 determinarà el lloc del capità entre els grans de la història de la 'seleçao'.