Del Potro es carrega el número 1 Djokovic en la primera ronda

L'argentí reneix davant el serbi, a qui ja va privar de la medalla de bronze a Londres 2012

jcarmengol34995111 2016 rio olympics   tennis   preliminary   men s singles fir160808043237

jcarmengol34995111 2016 rio olympics tennis preliminary men s singles fir160808043237 / TOBY MELVILLE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / RIO DE JANEIRO

L'argentí Juan Martín del Potro, que s'afanya a recuperar el temps perdut a causa d'una lesió de canell, ha capgirat el torneig de tennis de Rio 2016 a l'eliminar el primer favorit, el número u del món, el serbi Novak Djokovic, en dos sets decidits en el desempat7-6 (7-4) i 7-6 (7-2).

Djokovic, que se n'ha anat entre llàgrimes i que només havia perdut quatre partits des de començament d'any, no podrà lluitar per l'or olímpic, l'únic gran premi que li queda al seu poblat palmarès, ja que té victòries en tots els Grand Slam, el Masters i la Copa Davis.

El serbi, aparentment nerviós, sobreactuant en les celebracions i superat per un rival extramotivat, no ha trobat la fórmula de tallar l'entusiasta actitud de l'argentí. Del Potro ha sortit enfortit del Centre Olímpic de Tennis. Una victòria que reactiva una carrera perjudicada per les lesions. El canell el va obligar no fa gaire a passar pel quiròfan. Dos anys per la borda poc després de situar-se a la part alta del circuit, al quart lloc mundial el 2009, després de guanyar l'Open dels Estats Units, el seu únic gran.

COM FA QUATRE ANYS

Del Potro, que a Londres 2012 va privar el serbi del bronze olímpic, la seva última victòria de renom, ha tornat a tombar Djokovic, guanyador de set títols aquest any i posseïdor de 12 Grand Slam, entre ells el de Roland Garros i Austràlia el 2016. De fet, el serbi ha guanyat els quatre últims grans celebrats, encara que en diferent any.

Del Potro, recolzat per la meitat d'una grada dividida en un ambient futboler, s'ha amagat a la seva tovallola al final. Entre llàgrimes. A l'espera que Rio 2016 el recuperi com a jugador. Ara l'espera el portuguès Joao Sousa en segona ronda.

Notícies relacionades

L'argentí no ha acusat un incident que va tenir al matí a la Vila Olímpica, quan va quedar tancat durant 40 minuts en un ascensor a causa d'un tall en el subministrament elèctric.

La sorpresa de l'eliminació de Djokovic s'afegeix a la de la malalta Venus Williams en els individuals femenins, dissabte, i de la mateixa nord-americana, amb la seva germana Serena, en el dobles femení d'aquest diumenge, amb la qual cosa no podran ampliar el seu rècord de tres ors olímpics en la modalitat (2000, 2008 i 2012).