Les esbroncades a Temer van sacsejar Maracanà

La protesta del públic va sepultar la intervenció del president interí del Brasil

dcaminal34942774 brazil s acting president michel temer speaks during the ope160806114637

dcaminal34942774 brazil s acting president michel temer speaks during the ope160806114637 / MARK HUMPHREY

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES

El president interí del Brasil, Michel Temer, va rebre una sonora esbroncada durant la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics. "Després d'aquest meravellós espectacle, queden inaugurats els Jocs de la XXXI Olimpíada", va dir Temer, que va ser respost amb una contundent esbroncada que va sacsejar el Maracanà i amb crits de "fora Temer". La protesta va ser silenciada immediatament per la música i per una bateria de focs artificials que van permetre recuperar el to festiu de la cerimònia inaugural.

Temer no va ser nomenat a l'inici de la cerimònia, com és habitual, després d'una jornada marcada per les protestes a Rio i a São Paulo.

Els presidents del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, i del Comitè Organitzador, Carlos Arthur Nuzman, també van evitar mencionar el president interí.

Notícies relacionades

Témer ocupa el poder de manera interina des del maig passat, quan el Congrés va decidir apartar la presidenta, Dilma Rousseff, que va reconèixer que se sentia trista per no haver assistit a la cerimònia olímpica.

Ara, el procés contra Rousseff avança i la presidenta està a un pas de la destitució definitiva mentre Temer es prepara per acabar el mandat, l'1 de gener del 2019, en un context de crisi política i econòmica sense precedents en les últimes dècades al Brasil.