OLIMPISME

Un atleta japonès gasta 4.000 euros en 'roaming' per jugar a Pokémon Go a Rio

El gimnasta Kohei Uchimura, cinc vegades medallista olímpic, rep una factura de mig milió de iens en despesa de dades del mòbil

 

  / DYLAN MARTINEZ / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro no s'estalviaran la febre del Pokémon Go. L'addictiu videojoc de realitat augmentada, que ha captat milions d'usuaris de tot el món des del seu recent llançament, no hi entén de fronteres. O això devia pensar el gimnasta japonès Kohei Uchimura, que s'ha gastat més de 4.000 euros de 'roaming' per jugar a Pokémon al Brasil.

HA AGAFAT UNA TARIFA PLANA

Notícies relacionades

Uchimura, de 27 anys, va arribar a Rio a mitjans de juliol amb la resta de membres de l'equip de gimnàstica del Japó. Una vegada allà, es va enganxar al popular joc per a 'smartphones', cosa que li ha acabat reportant una factura de mig milió de iens, uns 4.388 euros, per usar dades d'itinerància. Després de confessar que "no podia creure's" la suma final de l'extracte, i lluny d'abandonar el joc, ha optat per adquirir una tarifa plana de 'roaming' per uns 26 euros al dia. 

Uchimura és una de les grans esperances de medalla del país nipó i n'acumula cinc d'olímpiques al seu palmarès, incloent-hi l'or als Jocs de Londres 2012. A més, ha guanyat deu ors mundials en diferents modalitats de gimnàstica artística, de la qual és considerat un dels millors atletes del moment.