Raúl critica el model de Florentino

L'exjugador blanc considera necessari un director esportiu i censura la quantitat d'entrenadors al Madrid en els últims anys

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

Raúl, ‘Rulo’, el 7 blanc està cridat a entrar en la cúpula directiva del Madrid d'aquí uns anys, el temps suficient per no coincidir amb Florentino Pérez. Amb l'actual president té molt poques coses en comú. Les seves idees xoquen amb les de l'actual mandatari. Raúl vol un director esportiu i acabar amb els vaivens a  la banqueta. “Del Bosque podria haver sigut el Ferguson del Madrid”, sosté el mític jugador del Madrid.

Va penjar les botes el 16 de novembre. Amb 38 anys es va acomiadar amb un títol amb el Cosmos de Nova York, on segueix vivint. Des d'allà treballa per a la Lliga, de la qual és ambaixador. Aquest dimecres ha participat en un acte en què s'ha presentat el nou patrocinador i cronometrador de la Lliga, la firma de rellotges TAGHeuer.

UN ALTRE MODEL DE CLUB

Raúl ha jugat més de 900 partits en la seva carrera entre Madrid, Schalke 04, Al Saad i Cosmos. D'ells, 741 amb l'equip que porta al cor després de 16 anys al club blanc. Des de la distància, el set blanc ha enviat diversos missatges a Florentino. Des d'un model de club menys presidencialista fins als permanents canvis a la banqueta.

Raúl González

exjugador del madrid

Onze tècnics en 13 anys són molts. Jo vaig tenir més entrenadors que anys als club i alguns de repetits, com Capello o Camacho. Crec que en van ser 18 o 19"

“En el meu model de club hi ha un director esportiu”, afirma Raúl en un entrevista concedida al diari ‘As’. Sobre els canvis a la banqueta afirma que 11 tècnics en els últims 13 anys “són molts” i dóna una dada demolidora: “Jo vaig tenir més entrenadors que anys al club i alguns per repetits, com Capello i Camacho, crec que en van ser 18 o 19.”.

APOSTA PER GUARDIOLA

A l'hora de parlar d'entrenadors, Raúl emfatitza la figura de Pep Guardiola, extècnic del Barcelona, Bayern Munic i ara al Manchester City. L'exjugador blanc no descarta convertir-se en entrenador “perquè hi ha molta gent que veu un tècnic en mi, encara que haurem d'esperar a veure si surt”. Si això anés bé, apostaria pel futbol de Guardiola. “És un tècnic que es reinventa cada temporada, cada mes, cada partit. M'agrada més el futbol ofensiu, dinàmic i en el qual vas a buscar el partit des del primer moment. S'ha de buscar l'emoció de la gent. La semifinal de Champions entre el Madrid i el City va ser molt avorrida”.

Raúl González

exjugador del madrid

Guardiola és un tècnic que es reinventa cada temporada, cada mes, cada partit. M'agrada el futbol ofensiu. S'ha de buscar l'emoció de la gent"

Sobre Zidane, Raúl recorda que no el veia com a tècnic per al Madrid, encara que des de que està al primer equip “el noto cada vegada més entrenador i el veig cada dia més còmode”. També s'ha aturat l'exjugador blanc en la figura de Del Bosque. Assegura que prescindir del tècnic salmantí va ser decisió del club. “Ara sabem que no va ser la millor”, admet Raúl.

Sobre si el Madrid necessita un director esportiuRaúl apunta que aquesta pregunta és per al president. “Jo crec que és important tenir-lo, però no només al Madrid sinó en tots els equips. És molt necessari perquè l'entrenador estigui a la seva”, sosté Raúl. Considera que l'alineació indeguda de Txerixev a la Copa “potser no hauria passat si hi hagués hagut un departament més fet”.

AFALACS A POGBA

Notícies relacionades

Ficat en el paper de director esportiu, l'exjugador blanc apunta que Pogba és un gran jugador. “Segur que el Madrid i el seu cos tècnic hauran valorat on pot actuar amb l'actual sistema. Pogba té qualitat i físic per baixar a defensar. Qualsevol equip voldria tenir-lo i el Madrid, també”, apunta Raúl.

 L'ambaixador de la Lliga té al cap abanderar en un futur una directiva completament nova, en la qual s'integrin exjugadors. De moment seguirà a Nova York. I és que com ell diu, “estic temptejant el terreny per veure què m'agrada fer d'aquí tres o quatre anys”.