La sequera golejadora d'Anglaterra la condemna a passar com a segona de grup al darrere de Gal·les

Eslovàquia resisteix l'empenta anglesa i es fica com a tercera en la següent fase

/ EFE / CJ GUNTHER

2
ANTONIO MERINO / MADRID

Un altre mal trago per a Anglaterra, que no va passar de l’empat davant Eslovàquia (0-0) i que s’haurà de conformar de passar a vuitens com a segona de grup per darrere de la debutant Gal·les, mentre que el combinat eslovac serà tercer. El conjunt anglès va disposar d’un bon nombre d’ocasions, però entre la falta de punteria i l’encert del meta Kozacik va tancar el seu primer partit sense fer funcionar el marcador.

Als seus 68 anys, Roy Hodgson no té cap problema a doblegar-se als desitjos de l’afició i alinear els futbolistes que demanen els seguidors. Dos d’ells eren Sturridge, l’habilidós jugador del Liverpool, i Vardy, la sensació de la Premier i la joia del Leicester, el campió de la Lliga anglesa. Els dos jugadors s’havien guanyat la titularitat després de protagonitzar la remuntada davant Gal·les.

Davant Eslovàquia, que s’ha estrenat a França en una fase final de l’Eurocopa i que havia perdut en els seus tres anteriors enfrontaments contra Anglaterra, Rooney va abandonar el centre del camp per seure a la banqueta al costat de Kane. Des d’allà tots dos van veure com el trident format per Sturridge, Lallana i Vardy ficaven a la seva àrea el conjunt eslovac.

Sense fer grans coses i amb un ritme a vegades molt lent, el conjunt anglès ha anat sumant punts com aquell boxejador que pega i pega en cada assalt.

A la primera part va dominar sense necessitat de grans malabars i va fer treballar la defensa rival. Vardy va tornar a disfressar-se de caçador i va estar a punt de cobrar-se la seva primera peça als cinc minuts en un remat amb l’esquerra. Quatre minuts després, Pekarik va salvar un remat pròxim de Sturridge.

Davant, només Hamsik exercia d’apagafocs. No n’hi va haver prou, perquè Vardy va tornar a carregar l’escopeta. Va rebre una passada de Henderson i se’n va anar per velocitat fins a plantar-se davant Kozacik, que va treure com va poder el duríssim xut amb l’esquerra del davanter.

La preocupació a la banqueta anglesa va anar creixent davant la falta de definició i per solucionar la sequera, Hodgson va posar en dansa Rooney i Alli. El jugador del Tottenham no va trigar a fer-se notar en un remat que Skrtel va treure quan ja es colava.

UNA TERANYINA

Eslovàquia va començar a veure a prop l’empat i va teixir una forta teranyina al voltant de Kozacik renunciant a qualsevol activitat que no fos la de defensar el jardí de l’àrea. No hi va haver més perquè l’efectivitat del combinat anglès va acabar per assecar-se.

Anglaterra serà segona darrere de Gal·les, però el futur de Hodgson està lligat a la presència del seu equip, almenys, a semifinals. Molt haurà d’afinar la punteria Anglaterra perquè el veterà entrenador i exfutbolista pugui ser al Mundial de Rússia d’aquí dos anys. .