COPA AMÈRICA DE FUTBOL

Colòmbia trenca el malefici i es fica a semifinals

Derrota el Perú 4-2 per penals en un partit que ha acabat sense gols i que han pogut guanyar les dues seleccions

Messi torna a la titularitat aquesta nit davant Veneçuela

JSX19. East Rutherford (United States), 18/06/2016.- Colombia’s midfielder James Rodriguez (L) is pushed by Peru’s defenders Alberto Rodriguez (R) and Miguel Trauco (back) in the second half of their COPA America Centenario USA 2016 Cup quarterfinals match at the MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, USA, 17 June 2016. (Estados Unidos) EFE/EPA/JASON SZENES

JSX19. East Rutherford (United States), 18/06/2016.- Colombia’s midfielder James Rodriguez (L) is pushed by Peru’s defenders Alberto Rodriguez (R) and Miguel Trauco (back) in the second half of their COPA America Centenario USA 2016 Cup quarterfinals match at the MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey, USA, 17 June 2016. (Estados Unidos) EFE/EPA/JASON SZENES / JASON SZENES (EFE)

2
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

Colòmbia va acabar amb el malefici que arrossegava en les últimes edicions de la Copa Amèrica i aquesta vegada ha avançat a les semifinals al derrotar per penals (4-2) el Perú. El partit havia acabat empatat sense gols al MetLife Stadium d'East Rutherford. Cap dels dos equips, tots dos dirigits per argentins, José Pekerman i Ricardo Gareca, s'havien avantatjat al llarg dels 90 minuts. La paritat va haver de ser definida des dels 12 passos. James Rodríguez, Juan Cuadrado, Dayro Moreno i Sebastián Pérez van anotar per a Colòmbia. Raúl Ruidíaz i Renato Tapia ho van fer per als peruans. L'heroi de la classificació va ser el porter David Ospina. Els peruans Miguel Trauco i Christian Cueva es van trobar amb una muralla al moment d'executar els seus penals.

La selecció cafetera jugarà dimecres que ve a Chicago amb Mèxic Xile, que s'enfronten avui a Santa Clara, Califòrnia. L'última vegada que Colòmbia va arribar a aquestes instàncies va ser ni més ni menys que a la Copa que es va disputar al Perú, fa 12 anys, quan va ocupar el quart lloc. Pekerman confia que amb el lideratge al camp de James Rodríguez l'equip arribi aquesta vegada més lluny.

MESSI SERÀ TITULAR DAVANT VENEÇUELA

El xoc entre l'Argentina Veneçuela marca el retorn de Messi a la titularitat. Almenys és el que va inferir l'entrenador Gerardo Martino la vígila del partit. “Leo està en condicions de ser considerat des de l'inici”, va dir ahir. “Avui es troba molt bé. Des del partit amb Xile avui l'evolució ha sigut completa. Està en un bon nivell”, va dir.

Notícies relacionades

Amb Ángel Di María lesionat, l'entrenador ha decidit que el seu lloc l'ocupi Nicolás Gaitán, la flamant incorporació de l'Atlètic de Madrid. Banega i Higuaín acompanyaran Messi. “El que hem de fer, ara que l'equip s'ha adaptat bastant bé a aquesta situació de jugar amb un mitjapunta o dos interiors, és que Leo vagi veient en quin lloc del camp s'hi troba millor i nosaltres acomodar l'equip a aquesta situació. Té sobrada capacitat per interpretar en quin sector del camp pot marcar més diferència”.

MASCHERANO TAMBÉ TORNA A L'EQUIP

Martino confia cegament en els seus jugadors. Però ha fet una crida als argentins a respectar el rival i ser cautelosos en els pronòstics. Va recordar en aquest sentit que  Veneçuela va eliminar l'Uruguai i va empatar amb Mèxic un partit que hauria pogut guanyar. “Són partits totalment decisius i s'ha de jugar per intentar passar a la següent fase perquè, si no, te'n tornes cap a casa”. I l'Argentina, com va dir Messi i ho van repetir els seus amics i companys, sap que ha d'aterrar a Buenos Aires amb la Copa. Qualsevol altra circumstància serà presa com un nou fracàs.