Putin: "No sé com 200 dels nostres fans van poder amb milers d'anglesos"

El president rus banalitza la violència i arrenca rialles entre els assistents al Fòrum Econòmic de Sant Petersburg. Exigeix a França que tracti igual tots els violents

ecarrasco34301171 russian fans react at the end of the euro 2016 gro160617172529

ecarrasco34301171 russian fans react at the end of the euro 2016 gro160617172529 / Michel Spingler

1
Es llegeix en minuts
MARC MARGINEDAS / MOSCOU

El president rus, Vladímir Putin, ha adquirit fama de sorprendre les seves audiències amb els seus manifestos de xoc pronunciats en llenguatge ras. Aquest divendres, ha sorprès els assistents al Fòrum Econòmic Internacional que se celebra a Sant Petersburg amb una d'aquestes excèntriques observacions que, de ben segur, passarà als annals periodístics, i de passada ha fet riure l'auditori.

Durant la seva intervenció, el mandatari va voler abordar el tema de la violència durant l'Eurocopa de França, en què grups de seguidors ultraviolents arribats de Rússia han tingut un paper destacat. I després de condemnar breument els incidents, ha deixat anar: "No entenc com 200 dels nostres fans van poder guanyar milers d'anglesos".

NO S'ESCANDALITZEN

Notícies relacionades

La reacció del líder del Kremlin, que va demanar a França que doni un tracte equitatiu a tots els violents independentment de la seva nacionalitat, reflecteix, a més, l'opinió de bona part de l'elit política russa, que, segons ha denunciat SOVESOVE, una oenagé russa especialitzada en la lluita contra el racisme i la intolerància, considera aquesta mena de comportaments "infraccions menors", i hi responen "ignorant-los" o "afrontant-los de forma maldestra".

Després del partit entre Rússia i AnglaterraÍgor Lébedev, diputat ultranacionalista i membre de l'Executiva de la Unió Russa de Futbol, va arribar a aplaudir les accions dels ultres russos: "No hi veig res dolent en el fet que els seguidors es barallin, al contrari, ¡bravo pels nostres nois!". Rússia organitzarà el 2018 el Mundial de futbol.