Com si no bastés amb la intimidació terrorista

1
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Un es pot imaginar el llarg sospir de les autoritats policials de Marsella al conèixer que anglesos i russos mesurarien les seves forces a la seva ciutat. Un altre cop tot de borratxos campant pel port. Com en el Mundial-98, quan es va desfermar un infern de diversos dies abans i després d'un Anglaterra-Tunísia. I com si no en tinguessin prou amb la intimidació terrorista. Però una cosa era comptar amb uns quants excessos al carrer i una altra rememorar escenes oblidades del pitjor hooliganisme. Una vergonyosa marxa enrere, resumit en un tuit de Gary Lineker. «Una humiliació total per al país».

Des dels mitjans londinencs es va intentar compartir les culpes. Van parlar de provocació i agressions d'ultres russos i marsellesos, que tampoc són sants. D'incapacitat policial. Del ferit greu anglès. Però tornant a citar Lineker, una mena de veu de la consciència futbolística i social a Anglaterra, aquests pandemonis sempre passen amb fans propis.

Notícies relacionades

Tot i el desengany de l'empat d'ahir, Anglaterra té una selecció que sembla competitiva. Pot tenir recorregut. ¿Per què hi ha tants individus incapaços de disfrutar d'això sense avergonyir tants compatriotes?

«Fuck off Europe, we are voting out», van corejar alguns aficionats a col·lació del Brexit. Això és, que us donin Europa, votarem per anar-nos-en. D'acord, els violents aneu-vos-en ja, deuen pensar molts marsellesos al veure la seva devastada ciutat.